Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021

Έφυγε το Κρουαζιερόπλοιο από το Λιμάνι της Πρέβεζας


Το Κρουαζιερόπλοιο "Azamara Pursuit" μετά από 1,5 μήνα παραμονής στο Λιμάνι της Πρέβεζας, απέπλευσε σήμερα το πρωί. 
Το Κρουαζιερόπλοιο έμεινε στην Πρέβεζα με το αζημίωτο βέβαια αφού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  επωφελήθηκε από τα τέλη Ελλιμενισμού.

Τελευταία φορά που η Πρέβεζα είχε δει κρουαζιερόπλοιο να δένει στο λιμάνι της ήταν το 2016. Ελπίζουμε να μην περάσει, όπως τώρα, μια πενταετία για να δούμε ξανά κρουαζιερόπλοιο διότι αυτό θα θα είναι ολέθριο για τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα.

Το¨Azamara Pursuit¨ στις 9 Οκτωβρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Πρέβεζας και όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τουλάχιστον, αλλά και οι καταστηματάρχες της παραλιακής, είχαν κατενθουσιαστεί από το εντυπωσιακό αυτό πλοίο αφού με την παρουσία του και μόνο κοσμούσε το λιμάνι. Η παρουσία του οποίου γίνονταν ακόμη πιο εντυπωσιακή τη νύχτα με τα φώτα αναμμένα, δίνοντας έτσι έναν άλλο κοσμοπολίτικο αέρα στη πόλη. 


Αδιάψευστος μάρτυρας, τα Social Media με τις αμέτρητες φωτογραφίες των πολιτών που αναρτούσαν από το κρουαζιερόπλοιο. 

Όσον αφορά τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού, αυτή δεν επηρεάστηκε ούτε στο ελάχιστο, αφού όπως είχε συμφωνηθεί και έτσι έγινε, κάθε φορά που ένα εμπορικό πλοίο χρειάστηκε να δέσει, το κρουαζιερόπλοιο έβγαινε εκτός διαύλου, αρόδο. 

Άρα λοιπόν, Κρουαζιέρα και Εμπορικό Λιμάνι μπορούν να συνυπάρξουν σύμφωνα και με την πρόταση που οι επαγγελματίες του λιμένα είχαν καταθέσει και βασίζεται στην αρχή της συνέργειας, δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Από την άλλη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει εντάξει την κρουαζιέρα σε βάθος διετίας στην τροποποίηση του Master Plan και προς σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να πιέσουν όλοι οι φορείς για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προιόντος μέσω του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας. 

Μεγάλο πνοή βέβαια θα δώσει στη πόλη και γενικότερα στα καταστήματα, αν οι αρμόδιοι φορείς καταφέρουν να κάνουν την Πρέβεζα προορισμό για κρουαζιερόπλοια έστω και για μία μέρα !

Σαν εικόνα και μόνο, το πολυτελέστατο και εντυπωσιακό αυτό κρουαζιερόπλοιο θα λείψει από το λιμάνι της Πρέβεζας.

Η πραγματικότητα και τα γεγονότα λοιπόν είναι αδιάσειστα στοιχεία για αυτούς οι οποίοι μονίμως αντιδρούν και αρνούνται για οτιδήποτε γίνεται στη πόλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ¨Azamara Pursuit¨ στις αρχές του νέου έτους ενδέχεται να έρθει και πάλι στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Διαβάστε επίσης, τι είχε δηλώσει για την παραμονή του κρουαζιερόπλοιου στην Πρέβεζα, ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, κος Θεόδωρος Κόντες με κείμενο του στο PrevezaBest, ΕΔΩ

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου