Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2022

Φώτης Νάκιας "Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης, άλλοι λόγοι..και όχι γραφειοκρατικοί"


Για την καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Πάργας και της αναδόχου εταιρείας που πλειοδότησε στην διαγωνιστική διαδικασία για τις πρώην κατασκηνώσεις της Λούτσας, μίλησε στο Ράδιο Πρέβεζα και στον Χρήστο Ανεμοζάλη, ο επικεφαλής της παράταξης "ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ", κος Φώτης Νάκιας. 

Ο κος Νάκιας κλήθηκε από την εκπομπή, επ'αφορμή της σχετικής ανακοίνωσης που είχε εκδώσει και διατύπωνε σοβαρά ζητήματα επί της μετέπειτα διαδικασίας σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης των δύο πλευρών, δείτε ΕΔΩ

"Η καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης και η άρνηση της δημοτική αρχής για πλήρη ενημέρωση της αντιπολίτευσης, μας οδήγησε με καθυστέρηση στο να αντιδράσουμε..."

Το αίτημα μας ήταν ενημέρωση για ποιο λόγο δεν γίνεται η σύμβαση...

"Η επένδυση αυτή, πράγματι είναι πολύ μεγάλη, η παράταξή μας και η μείζων αντιπολίτευση συνέβαλε τα μέγιστα όπως και μια μικρή ομάδα της δημοτικής αρχής επιθυμούσαμε να γίνει αυτός ο διαγωνισμός". 

"Στο δελτίο τύπου, της παράταξης δείτε εδω, αναφερθήκαμε σε διαβαθμισμένο έγγραφο "ως εμπιστευτικό" της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πάργας όπου τι απάντησε σε ερωτήματα μας...δεν θα αναφερθώ στο περιεχόμενο του εγγράφου το οποίο έγινε προς εμένα και στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, παρά μόνο στην κατακλείδα της τελευταίας παραγράφου όπου ζητείται από την οικονομική επιτροπή να αποφασίσουμε για τον περαιτέρω χειρισμός της υπόθεσης...Άρα, συμβαίνει κάτι σοβαρό"

"Σε συνέντευξη του Δημάρχου στα Γιάννενα, (ο κος Ζαχαριάς) ρωτήθηκε ..για ποιο λόγο η καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης και απάντησε ότι κυρίως οι λόγοι είναι γραφειοκρατικοί...μια δήλωση που ομολογουμένως με ξεπέρασε, με πρόσβαλε σαν δημοτικό σύμβουλο και μας περιπαίζει γιατί από τη πλευρά της δημοτικής αρχής δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που να δικαιολογεί την καθυστέρηση".

"Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας που ανέδειξε πλειοδότη την εταιρεία εγκρίνεται με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, αυτό έγινε στις 13/9/2021, δηλαδή λίγες μέρες μετά την δημοπρασία. Την απόφαση αυτή έπρεπε να την κοινοποιήσουμε στον πλειοδότη ο οποίος μέσα σε 10 μέρες έπρεπε να είχε έρθει να υπογράψει τη σύμβαση" .

"Η πλειοδότρια εταιρεία γνώριζε τους όρους που είχαμε βάλει και αφού τους είχε αναλύσει πιθανό τους είχε αποδεχτεί, είναι γνωστό άλλωστε πως κανένας όρος της δημοπρασίας δεν τροποποιείται . Τα όποια γραφειοκρατικά θέματα θα προέκυπταν, από πλευράς της εταιρείας, θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε μετά την υπογραφή της σύμβασης και πάντα σε πνεύμα καλής συνεργασίας και όπου μπορούσαμε θα δίναμε λύσεις. Άρα. ούτε από αυτή τη μεριά υπάρχει γραφειοκρατικό θέμα και δεν είναι αυτός ο λόγος της καθυστέρησης". 

"Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, στο ΒΗΜΑ Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Πάργας δήλωσε "Αν για χ, ψ λόγους δεν τον ενδιαφέρει η επένδυση υπάρχει ο αμέσως επόμενος, και υπάρχουν κανόνες τους οποίους ακολουθούμε. Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν διάβασε την διακήρυξη που ο ίδιος υπέγραψε και αυτό διότι στην 30η παράγραφο της διακήρυξης αναγράφεται...Αν δεν προσέλθει για υπογραφή καταπίπτει η εγγύηση και γίνεται αναπλειστηριασμός..δηλαδή αν δεν έρθει να υπογράψει σε 10 μέρες γίνεται από την αρχή δημοπρασία και αν το νέο τίμημα είναι μικρότερο, τότε "κυνηγάμε" δικαστικά τον πρώτο για την διαφορά, και αλλοίμονό μας  αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο το οποίο και απεύχομαι".

"Εγώ και η παράταξή μου, όχι μόνο δεν πετροβολάμε τον επενδυτή που που ήμασταν υπέρ του διαγωνισμού, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του δήμου. Σε αντίθεση με ότι κάνει η δημοτική αρχή με άγνοια κινδύνου και των συνεπειών και με περισσή αλαζονεία, αντιμετωπίζει τη σοβαρή αυτή επένδυση, που όλοι αγκαλιάσαμε, για προσωπικές πολιτικές συμπεριφορές και οφέλη μικροπολιτικά για την επόμενη ημέρα, κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει μετά την υπογραφή της σύμβασης και όχι πριν.."

"Το θέμα που ανακαινίσαμε, το ενδιαφέρον του κόσμου και από τα μέσα, θα οδηγήσουν σήμερα κιόλας τη δημοτική αρχή να κοινοποιήσει με τον πλέον ασφαλή τρόπο, δηλαδή με δικαστικό επιμελητή ούτως ώστε να μην έχουμε θέματα με άλλον τρόπο επίδοσης και ελπίζω σε 10 μέρες (από την επίδοση), όλοι μαζί να χαρούμε την υπογραφή της συμβάσεως γιατί και αυτό δικαιώνει τη θέση της παράταξής μας". 

...Άλλοι λόγοι και όχι γραφειοκρατικοί και δεν θα τους μάθουμε ποτέ, ευθύνονται για την καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης. Ο λόγος της παρέμβασης μας, ήταν για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διότι κωλυσιεργούσαν.. Να γίνει η επένδυση και τίποτε άλλο, κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, κος Νάκιας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου