Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πρέβεζας βρέθηκε αντιπροσωπεία της "Ανυπότακτης Κίνησης"


Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πρέβεζας, στο πλευρό των απεργών στην καθαριότητα, στις σχολικές καθαρίστριες σε όλους τους εργαζόμενους/ες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, βρέθηκε στις 18/2 το πρωί αντιπροσωπεία της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» .

Η αντιπροσωπεία αποτελούταν  από το δημοτικό σύμβουλο Κωστόγιαννη Ταξιάρχη και το μέλος της γραμματείας της δημοτικής κίνησης Γεωργούλη Μιχάλη (πρώην δημοτικό σύμβουλο), για να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους και να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα τους.

 Δεσμεύτηκαν στους εργαζόμενους  να προωθήσουν τα απολύτως δίκαια αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάλεσαν τους εργαζόμενους/ες να συνεχίσουν αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα!!

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας εξέδωσε τη παρακάτω επισυναπτόμενη ανακοίνωση:


Τα Μνημόνια είναι εδώ: κόβουν τα ΒΑΕ και μειώνουν τους μισθούς, ενώ η εξυπηρέτηση του χρέους υπό την επιτήρηση της ΕΕ απαιτεί 10 δις το χρόνο για τα επόμενα 30 χρόνια.

Μόνη απάντηση απεργιακός ξεσηκωμός ΤΩΡΑ για να ακυρώσουμε τα σχέδια τους.

 

Οι ζωές μας ,η ασφάλειά μας δεν χωράνε στους αριθμούς τους !!!!!

 

«...Οι μνημονιακές υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν αυστηρά για να πάμε σε ελαφρύτερο βαθμό εποπτείας. Δεν υπάρχει χρόνος. Οι υπουργικές αποφάσεις για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επιδόματα πρέπει να εκδοθούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου γιατί είναι μνημονιακή υποχρέωση και η επόμενη αξιολόγηση από τους θεσμούς είναι στην αρχές Μαρτίου προκειμένου να γίνει η επόμενη έκθεση αξιολόγησης της χώρας»!... δηλώνει η κυβέρνηση.

Απαντώντας κυβερνητικοί κύκλοι στο ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που σήμερα παίρνουν 150 ευρώ ΒΑΕ και η αξιολόγηση τους βγάζει εκτός ΒΑΕ, δηλαδή θα έχουν περικοπή της τάξης του 15-20% του μισθού τους, είπε:  «Δεν μπορεί να παίρνει το επίδομα κάποιος εργαζόμενος χωρίς αιτιολόγηση. Είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η αξιολόγηση (βαθμολογία) που έγινε δεν μπορεί να αλλάξει, ο διάλογος γίνεται για να διορθώσουμε προφανή λάθη και αδικίες».  

 

Οι σχολικές καθαρίστριες χάνουν από 50 μέχρι 80 ευρώ μηνιαίως

Σύμφωνα με τα 2 σενάρια που εξετάζουν  για  τα ΒΑΕ, και οι σχολικές καθαρίστριες μπαίνουν στην μέγγενη της περικοπής. Οι σχολικές καθαρίστριες που επί σειρά ετών δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι σχολικές καθαρίστριες που δίνουν μάχη καθημερινά στα σχολεία μας για να  διατηρήσουν τα παιδιά μας ασφαλή και καθαρά. Οι σχολικές καθαρίστριες που ενώ θα έπρεπε να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς δεν φτάνουν για τα σχολεία ενώ  σε πολλές περιπτώσεις τις απασχολούν με ημιαπασχόληση (4ωρο).

Σύμφωνα με το 1ο σενάριο λοιπόν, τις σχολικές καθαρίστριες τις κατεβάζουν στην 2η κατηγορία επικινδυνότητας με 100 ευρώ ,ενώ σύμφωνα με το 2ο σενάριο της τοποθετούν στην τελευταία κατηγορία με 70 ευρώ. Πρόκειται για μία μείωση από 50 έως 80 ευρώ και με τα δύο σενάρια.

 

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-αυξήσεις στους μισθούς

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει μια ακόμα μνημονιακή επιταγή που συνυπέγραψαν και αποδέχτηκαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Σχεδιάζει να επιβάλει περικοπές από 80 έως 150 ευρώ το μήνα σε μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων που μέχρι τώρα έπαιρναν το επίδομα, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι που παίζουν τη ζωή τους "κορώνα γράμματα" θα δουν την πόρτα για την ένταξη τους στα ΒΑΕ

Πρέπει τώρα να ξεδιπλωθεί αποφασιστικός απεργιακός αγώνας, με συνέχεια και μέχρι την ακύρωση του αποκρουστικού αντεργατικού σχεδίου της κυβέρνησης, πριν δημιουργήσει τετελεσμένα με την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

l  Πλήρη ένταξη στα ΒΑΕ όλων των κατηγοριών εργαζομένων που το δικαιούνται, χωρίς περικοπές και συμψηφισμούς. Αυξήσεις στα ΒΑΕ. Καμιά μείωση μισθού.

l  Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους ΤΩΡΑ με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ των Μνημονίων. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα για αναγνώριση στα ΜΚ της διετίας 16 - 17. Τέρμα στη φοροληστεία και τα νέα τέλη. Έλεγχο των τιμών τώρα και μειώσεις  στις τιμές για το ρεύμα και την ενέργεια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους και μείωση - κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης.

l   Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

 

Η δημοτική κίνηση

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου