Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022

Το Χρονικό του Αποκλεισμού του Γιώργου Ζάψα απο την Κ.Ε. του Σύριζα


Την παρακάτω ανακοίνωση ανήρτησε ο Γιώργος Ζάψας

Αναφέρομαι στο χρονικό της ΜΗ εκλογής μου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση του κ. Ηλία Νικολακόπουλου (πολιτικού επιστήμονα και ομότιμου καθηγητή εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο οποίος ενήργησε ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) και του 11μελούς οργάνου.

1) Η απάντηση της ΚΕΦΕ επί της ενστάσεως μου αναφέρει ότι «παρά την εύλογη επιχειρηματολογία σας, η απόφαση να μην ανακηρυχθείτε οφείλεται στο ότι σε αυτή την περίπτωση η διεύρυνση θα είχε υπερεκπροσώπηση στην Ήπειρο. Ως εκ τούτου η ΚΕΦΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (7-4) την απόρριψη της ένστασης σας. Σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου σχετικά με την ποσόστωση της διεύρυνσης στη νέα Κεντρική Επιτροπή, στην κατανομή προηγούνται οι συλλογικότητες, οι οποίες έχουν επιβεβαιώσει στην ΚΕΦΕ τα μέλη τους».
2) Η απάντηση της ΚΕΦΕ επί άλλης ενστάσεως της ΝΕ Ιωαννίνων αναφέρει ότι «Σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκλογής όπως αυτός εγκρίθηκε στο 3ο Συνέδριο, η ποσόστωση της διεύρυνσης ορίζεται σε 20% κατ΄ ελάχιστο και υπολογίζεται ανά Περιφέρεια, εφαρμόζεται δε μετά την εφαρμογή της ποσόστωσης φύλου. Περαιτέρω, στις σχετικές αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, στις οποίες παραπέμπει ο Κανονισμός Εκλογής για την εφαρμογή της ποσόστωσης αυτής, προβλέπεται ότι τα υποψήφια μέλη των συλλογικοτήτων προηγούνται στην κατανομή για την ανάδειξη εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή έναντι των υποψηφίων της διεύρυνσης που γράφτηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από 01/01/2019 και έπειτα. Για τους ανωτέρω λόγους, η ΚΕΦΕ εξέτασε την ένστασή σας και αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με τη διαφωνία 3 μελών της), την απόρριψη της.».
Συμπέρασμα:
Οι δύο απαντήσεις είναι προδήλως και σαφέστατα αντικρουόμενες αφού η αναφορά στη 2η απάντηση ότι «η ποσόστωση της διεύρυνσης ορίζεται σε 20% κατ΄ ελάχιστο» φαίνεται να αναιρεί το επιχείρημα της απόφασης απόρριψης της ένστασης μου περί «υπερεκπροσώπησης» της διεύρυνσης στην Ήπειρο με τη δική μου εκλογή. Επόμενο είναι, το ιστορικό της ΜΗ εκλογής μου να καταγράφεται στα αρνητικά της 1ης εκλογής των μελών της νέας ΚΕ από τα μέλη, αφού ΔΕΝ διασφαλίστηκε η τήρηση των κανόνων και η υλοποίηση των αποφάσεων του πρόσφατου συνεδρίου μας.
Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΚΛΕΓΩ, ακόμα και αν με ψήφιζαν όλα τα μέλη του κόμματος στην Ήπειρο, δεδομένου ότι έγινα μέλος του κόμματος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 (26η Μαΐου) και σύμφωνα με την ΚΕΦΕ με καταλαμβάνει και με αποκλείει η υπερεκπροσώπηση της διεύρυνσης! Δλδ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης που θέλησε να τιμήσει το κόμμα που στήριξε την υποψηφιότητα του στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εκλεγεί στην ΚΕ του ΣΤΡΙΖΑ-ΠΣ! Κατά συνέπεια και εμείς στην παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» που νομίζαμε και λέγαμε ότι κάνουμε την προοδευτική συμμαχία στην αυτοδιοίκηση κάναμε λάθος και πρέπει να διορθώσουμε..
Γιαυτό ίσως το κόμμα πρέπει να αναθέσει, από τώρα, στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ και στα 7 μέλη που απέρριψαν την ένσταση μου να έρθουν και να συγκροτήσουν τη νέα περιφερειακή παράταξη και τον εκλογικό συνδυασμό των εκλογών του 2023 στην Ήπειρο.
Τέλος, η απόφαση μου είναι να μην το συνεχίσω μιας και αύριο Κυριακή 29/5/2022 συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση η νέα ΚΕ και η εντολή του 3ου συνεδρίου και του προέδρου μας σ. Αλέξη Τσίπρα είναι να ασχοληθούμε με τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που καθημερινά σωρεύονται στην κοινωνία από την επικίνδυνη διακυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Περεταίρω, είναι ανώφελη η συντήρηση ενός θέματος που μας πληγώνει και κινδυνεύει να μας ακολουθεί για πολύ δοκιμάζοντας τη συντροφικότητα των μελών του κόμματος.
ΓΖ
Υ.Γ. 1. Προσυπογράφω αυτό που έγραψε παλιός Γιαννιώτης σφος (από τον ΣΥΝ) και τώρα διαβιεί στα κινήματα: «η Εφορευτική Επιτροπή είναι όργανο με ευθύνη για την τήρηση των κανόνων. Όποιος την υποβαθμίζει στο ρόλο του διεκπεραιωτή ειλημμένων αποφάσεων, είναι μέρος του προβλήματος».
2. Συμπάσχω με τον σφο και περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης που μου είπε: «αν έτσι συμπεριφέρονται στον επικεφαλής εμείς οι υπόλοιποι τι να περιμένουμε..»!?
3. Αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΦΕ:
- Οι τέσσερις σφοι – μέλη της ΚΕΦΕ που ψήφισαν υπέρ της ένστασης και της ανακήρυξης - εκλογής μου στην ΚΕ αναμένω να επικοινωνήσουν μαζί μου για να τους τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ που τόλμησαν
- Τους επτά που καταψήφισαν έχω έντονη την επιθυμία να τους εξυβρίσω για το ανοσιούργημα τους αλλά η λαϊκή καταγωγή μου και η αριστερή μου καρδία δεν μου το επιτρέπουν και τους παραδίδω στη δημόσια χλεύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου