Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νίκος Γεωργάκος "Για την παράταξή μας τα πράγματα είναι πολύ καλά" "Θα ήθελα ο Φώτης Ζέρβας να συνεχίσει στη ΔΕΥΑ"


Στο Ράδιο Prisma 91,6 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Τρίτη στις 10 το πρωί μίλησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κος Νίκος Γεωργάκος. 

O Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος αρχικά αναφέρθηκε στην μεγαλειώδη τελετή έναρξης του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας και στη σημαντική συμβολή του Δήμου για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Σχετικά με το κόστος της παρουσίας των Onirama ο κος Γεωργάκος σημείωσε πως η μεγάλη προβολή που έγινε και γίνεται στη πόλη δεν μετριέται σε χρήματα. Ήταν μια σπουδαία εκδήλωση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες από κάθε περιοχή, το τελευταίο τετραήμερο της Αποκριάς να έρθουν στην Πρέβεζα προκειμένου να παρακολουθήσουν μια σειρά εκδηλώσεων όπως το Καρναβάλι των Γυναικών, τη Μεγάλη με Άρματα Παρέλαση του Κομιτάτου, την Τελετή Λήξης και φυσικά τα παραδοσιακά Κούλουμα τη Καθαρά Δευτέρα. 

Για την ΔΕΥΑΠ, τον Φώτη Ζέρβα και τη θέση του Γενικού Διευθυντή

Για μένα ο Φώτης ο Ζέρβας θα πρέπει να μείνει στη ΔΕΥΑΠ, να βρω τρόπο μέσω των νομικών οδών και να παραμείνει στη θέση αυτή. Εγώ θα το ήθελα πάρα πολύ ο κος Ζέρβας να συνεχίσει στη ΔΕΥΑΠ, αυτά που έχουμε κάνει μαζί είναι εξαιρετικά, μέσα στη πορεία έχουμε κάνει τη διεύρυνση, έχουμε φέρει έργα κτλ Άλλωστε είναι άλλο πράγμα ένας Πρόεδρος να διευθύνει 80 υπαλλήλους και άλλο να είναι στην κατάσταση του εργάτη με ανοιχτό το τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Αν σε δεύτερο βαθμό η Αποκεντρωμένη επιμείνει στην αρχική της απόφαση τότε θα επαναπροκηρυχθεί η θέση του Γενικού Διευθυντή. Η θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ είναι καθαρά θέμα δικό μου, στη κρίση του Δημάρχου, να ορίσω τον οποιονδήποτε ή ακόμα να την αναλάβω εγώ. 

Για την νέα προγραμματική περίοδο

Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με όλους τους υπαλλήλους σας λέω πως από την νέα προγραμματική δικαιούμαστε είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι για την πόλη της Πρέβεζας (Ενεργειακό, ποδηλατοδρόμους, αναβάθμιση κτιρίων, αναπλάσεις πλατειών κτλ) Η προσπάθεια μου είναι να πάμε όσο καλύτερα μέσα στο 2023 για να πάμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε ξανά το Δήμο για να μπορέσουμε να έχουμε τη συνέχεια αυτή στα έργα. 

Από την νέα πρόσκληση της ΕΤΑΝΑΜ δικαιούμαστε περίπου 200.000 ευρώ και θα πάνε για την ανάπλαση του δρόμου μέσα στο Λούρο. Ένα έργο κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης. 

Έργο διαμόρφωσης Φόρου / Μουσικό σχολείο, Κάστρο Παντοκράτορα 

Για το τριπλό έργο του Φόρου ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε πως πουθενά δεν έχει γίνει ξανά τόσο γρήγορη ένταξη έργου. Μέσα σε ένα μήνα βγάλαμε το έργο στον "αέρα". Και για την προηγούμενη δημοτική αρχή να πω πως ναι βρήκαμε ένα έτοιμο σχέδιο του ΣΒΑΚ και πάνω σε αυτό προχωράμε τις μελέτες και τα έργα, άρα κανείς δεν μπορεί να μας καταλογίσει τι κάναμε σε σχέση με το σχέδιο που παραλάβαμε. 

Για το κάστρο του Παντοκράτορα έχουμε ετοιμάσει την προγραμματική με το Υπουργείο Πολιτισμού και από εκεί και πέρα η πίεση που ασκώ είναι να κάνουμε τις μελέτες για να βρούμε τη χρηματοδότησή είτε από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" είτε σε "Γέφυρα" από κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο. Για το Μουσικό σχολείο πιέζουμε μέσω της ΚΕΔΕ προκειμένου να δοθούν τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί πως θα δοθούν. 

Για το Λιμενικό Ταμείο, την αγωγή των 9εκ ευρώ και το 5% των μετοχών στον τουριστικό λιμένα

Θα ολοκληρωθεί το Master Plan του Λιμανιού, παρουσιάσαμε τη θέση για το υδατοδρόμιο , θα ολοκληρώσουμε φέτος το παραλιακό μέτωπο, ωστόσο πρέπει να διαχειριστούμε μια αγωγή 9 εκατομμυρίων ευρώ και πάντοτε μια αγωγή δεν είναι ευχάριστη, ωστόσο για το ποσοστό των μετοχών πάντα ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχω στο μυαλό μου πως θα ξαναπάρουμε πάλι το ποσοστό (του 5%) που προβλέπεται από τη σύμβαση. 

Για τις εκλογές 

Για τη δική μας την παράταξη τα πράγματα είναι πολύ καλά και στελεχώνεται από νέους ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους που θέλουν να προσφέρουν. Ωστόσο ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης "Δήμος της Καρδιάς μας" είπε πως μέσα στον Φεβρουάριου θα γίνει κάτι πολύ σημαντικό για την παράταξή του. Εμάς, ως παράταξη δεν μας επηρεάζει η κομματική ταυτότητα του καθενός, αυτό που θέλουμε για να έρθουν είναι να αγαπάνε τον τόπο και να θέλουν να προσφέρουν σημείωσε ο Νίκος Γεωργάκος. 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου