Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023

Κοροϊδία Μεγατόνων Πέτσα σε βάρος του Πρεβεζάνικου λαού, ούτε Μουσικό Σχολείο, ούτε Κάστρο Παντοκράτορα στο "Αντώνης Τρίτσης"


Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 89 έργα συνολικού ύψους 162,6 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων συνεχίστηκαν οι εντάξεις στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σχολικών υποδομών, όπως του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Γιαννιτσών Δήμου Πέλλας (10,0 εκ €), του Δήμου Ερέτριας (2,6 εκ €), του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου (3,7 εκ €). ενώ δεν έχει συμπεριληφθεί το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας όπως είχε δεσμευτεί ο Αναπληρωτής Υπουργός, Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψη του στην Πρέβεζα τον Ιούλιο του 2022, δείτε ΕΔΩ

Βέβαια, ο κος Πέτσας, δεν είχε δεσμευτεί μόνο για το Μουσικό Σχολείο αλλά και για το Κάστρο του Παντοκράτορα που επίσης δεν συμπεριλήφθηκε στις εντάξεις των 89 έργων της επιτροπής αξιολόγησης. 

Επίσης, στην Πρόσκληση ΑΤ08 «Smart cities» εντάσσονται 6 πράξεις, ύψους 854.722 € συνολικά. 

Ξανά ο Δήμο Πρέβεζας  ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά.

Ενδεικτικά αναφέρονται έργα στο Δήμο Παλλήνης, στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, στο Δήμο Πεντέλης και στο Δήμο Μεγαλόπολης. Σημαντική η παρέμβαση με τίτλο «Ψηφιακή έξυπνη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Αγροδιατροφικός χάρτης» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ύψους 1.352.000 €. Πρόκειται για έργα θα διευκολύνουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό προβλήματα και διαδικασίες της Δημόσιας λειτουργίας καθώς θα παρέχουν στήριξη στις διοικητικές διαδικασίες, θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα των υπηρεσιών και θα αυξήσουν την εσωτερική αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των στελεχών των Δικαιούχων.

Βέβαια η επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος δύναται να συνεδριάσει ξανά έως τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης και ίσως εκεί να συμπεριληφθούν τα δύο σημαντικά έργα για την τοπική κοινωνία συνολικού προυπολογισμού 5,5 εκ ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε ήδη να κάνουμε λόγο για Κοροϊδία Μεγατόνων από πλευράς Πέτσα σε βάρος του Πρεβεζάνικου λαού και αυτό διότι πέραν ότι είχε υποσχεθεί την ένταξη των δύο αυτών έργων, από το δημαρχείο Πρέβεζας είχε δηλώσει πως αυτό θα συνέβαινε σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, κάτι που όπως φάνηκε δεν συνέβη !

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου