Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2024

Δήμος Ζηρού - Μηνυτήρια αναφορά του Δήμου για τους δύο υπαλλήλους με τα μη γνήσια δικαιολογητικά - Θετικοί για την επαναπρόσληψη των τριών ατόμων ΑΜΕΑ


Με την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας και με την τακτική συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού το βράδυ της Τετάρτης 28/2.

Προτού ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, παράταξης Καλαντζή, κος Σταμούλης έθεσε δύο ζητήματα που όπως είπε συζητούνται ευρέως. 

Το ένα είχε να κάνει με δύο υπαλλήλους όπου εργάστηκαν στο Δήμο για εφτά περίπου χρόνια και όπως αποδείχθηκε προκειμένου να πετύχουν την πρόσληψη τους κατέθεσαν μη γνήσια δικαιολογητικά και έτσι στέρησαν τις θέσεις αυτές από άτομα που πραγματικά δικαιούνταν, δείτε ΕΔΩ 

Το θέμα  αποκαλύφθηκε με την κατάργηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού και μεταφορά ως συνόλου αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού στους Ο.Τ.Α.  

Το άλλο ζήτημα που έθεσε ο κος Σταμούλης είχε να κάνει με τρεις ΑΜΕΑ υπαλλήλους του Δήμου οι  οποίοι έχουν σταματήσει από την εργασία τους .

Στο πρώτο ζήτημα απάντηση έδωσε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, κος Κων/νος Τούσης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως το θέμα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, ο Δήμος υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά και ο Εισαγγελέας θα διερευνήσει ποιος ευθύνεται και σε τι βαθμό, είπε, ενώ γνωστοποίησε πως οι υπάλληλοι αυτοί έχουν δηλώσει παραίτηση.   

Σχετικά με το θέμα της επαναπρόσληψης των τριών ατόμων ΑΜΕΑ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δημητρης Γιολδάσης δήλωσε πως θα επαναπροσληφθούν και πως η δημοτική αρχή κινείται θετικά προς αυτό το θέμα. Σημειωτέον είναι ο ίδιος που είχε καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης, δείτε ΕΔΩ

Επίσης, όπως είπε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ο ένας από τους τρεις προσέφυγε στα δικαστήρια, στο πρωτοδικείο Άρτας προκειμένου να πετύχει την επαναπρόσληψή του. 

Θετικός για την επαναπρόσληψη εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος Ζηρού, κος Ζυγούρης ο οποίος δήλωσε πως στα πλαίσιο της νομιμότητας δεν έχει κάποια αντίρρηση για το θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου