Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αιχμές Γεωργάκου για αντισημιτισμό για το μνημείο Ολοκαυτώματος - Βολές κατά του αναδόχου για το αίτημα διάλυσης της σύμβασης της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα


Χειμαρρώδης ήταν ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Prisma 91,6 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη για θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τον Δήμο Πρέβεζας. 

Αναφορικά με το πρόστιμο των 37.000 ευρώ που επέβαλλε η Αποκεντρωμένη στο Δήμο Πρέβεζας, δείτε ΕΔΩ, Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μεταξύ άλλων σχολίασε πως ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το πρόστιμο διότι οι προθεσμίες δήλωσης ιδιοκτησίας και αυτό έπρεπε να είχε γίνει μέχρι το 2018, αρχικά δηλώθηκαν αλλά στη συνέχεια δεν έγινε η διαδικασία. Από το 2018 έως το 2022 δεν μπορούσαμε να κάνουμε καμία πληρωμή ως προς την διαχείριση διότι έπρεπε να πάει στην ΔΕΥΑΠ και προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία μας πρόλαβε το πρόστιμο, αλλά πρόκειται για μια διαδικασία την οποία δεν μπορούσαμε να την αποφύγουμε, σημείωσε.  

Για το μνημείο ολοκαυτώματος της εβραικής κοινότητας

Τα μηνύματα που παίρνω από τους απλούς δημότες ήταν πότε θα γίνει αυτό το μνημείο. Το σημείο το οποίο επιλέχθηκε, δίπλα από την πρώην λέσχη αξιωματικών, έγινε διότι σύμφωνα με την βιβλιογραφία εκεί οι Γερμανοί συγκέντρωσαν τους εβραίους της πόλης, άρα είναι ένα σημείο το οποίο έχει σχέση με την ιστορία των εβραίων της Πρέβεζας. Να σας αναφέρω, πως ψάχνοντας για τα άλλα μνημεία της πόλης ουδέποτε ασχολήθηκε κανένας, για το που θα ανεγερθούν, πως θα ανεγερθούν, αν θα πρέπει να περάσουν από διαβούλευση κτλ, Το θέμα το είχαμε φέρει εδώ και ένα χρόνο στην τοπική κοινότητα όπου είχε λάβει απόφαση για την χωροθέτηση. Στην γειτονική μας Άρτα το μνημείο των εβραίων είναι εφαπτόμενο του Βυζαντινού κάστρου..Εμείς εδώ βάλαμε και την Αρχαιολογία, να δω τι άλλο θα πουν..αλλά με βάζει σε σκέψεις το γεγονός ότι κανένας πολίτης δεν μου είπε απολύτως τίποτα, στο δημοτικό συμβούλιο εγώ δεν περίμενα πως η αντιπολίτευση θα το χειριστεί έτσι...αντισημιτισμός ; Δεν ξέρω πολλές λέξεις έρχονται στο μυαλό μου, αντί να φανεί η ιστορία μας, εμείς πάμε την κρύψουμε από ορισμένους;; είπε ο κος Γεωργάκος και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει παύση των εργασιών ενώ συνέχισε λέγοντας πως οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κύριοι Νίτσας και Κύρλας κατέθεσαν ένσταση στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης που πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, δείτε ΕΔΩ

Για το θέμα της προτομής του Θρασύβουλου Τσακαλώτου, ο Νίκος Γεωργάκος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του PrevezaBest, δείτε ΕΔΩ και είπε πως το θέμα θα το φέρει στην δημοτική επιτροπή. 

Για το αίτημα διάλυσης της σύμβασης του έργου διαμόρφωση της τάφρου του Αγίου Ανδρέα από τον ανάδοχο, δείτε ΕΔΩ .

Κληθείς να απαντήσει ο Δήμαρχος Πρέβεζας μεταξύ άλλων σημείωσε πως δεν είναι κάτι απλό, ο εργολάβος πρέπει να σκέφτεται πολύ καλά τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις τις οποίες και γνωρίζει. Πρόκειται για το μοναδικό έργο στην Ήπειρο όπου πέρασε στο επόμενο ΕΣΠΑ με την χρηματοδότηση να είναι εξασφαλισμένη. Αυτό ο εργολάβος το γνώριζε. Το έργο δεν ξεκίνησε άμεσα, γιατί ο ανάδοχος ταυτόχρονο είχε και άλλα έργα και κατόπιν προφορικών μας οχλήσεων ξεκίνησε λίγο πριν τις εκλογές. Ο εργολάβος δεν αναφέρει μόνο το θέμα με την αρχαιολογία, αναφέρει και για τους λογαριασμούς, όπου δύο λογαριασμοί του έργου έχουν πληρωθεί. 

Η παράταση της σύμβασης η οποία λήγει θα γίνει οπωσδήποτε, τουλάχιστον για έξι μήνες, πρόκειται για ένα έργο πνοής και όταν τα χρήματα είναι διασφαλισμένα δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το έργο, είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και συμπλήρωσε πως να ξέρει ο ανάδοχος επειδή είναι και Πρεβεζάνος τέτοιες κινήσεις δεν είναι σωστές. Ένα έργο εμβληματικό που θα αφήσει το αποτύπωμα του αναδόχου και για αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί, κατέληξε ο Νίκος Γεωργάκος. 

Για την αγωγή του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας

Μέσα στον Μάιο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω θα συζητηθεί η αγωγή, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα διότι είναι συζήτηση δικαστηρίων . Μακάρι να οδηγηθούμε σε μια λύση που θα έχουν όφελος και οι δύο πλευρές. Οι νομικοί της Μαρίνας με τους δικούς μας νομικούς να οδηγούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση. 

Τέλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας αναφορά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Νίτσα. 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου