Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Ανάπτυξη Τώρα για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Μύτικα


Ανακοίνωση 

Αλιευτικό καταφύγιο  Μύτικα

Ένα νέο μεικτό ίσως και το πρώτο Αλιευτικό καταφύγιο  και  Τουριστικός λιμένας!!! μαζί.

Μπορεί το έργο να θέλει λίγες μέρες ακόμη για να παραδοθεί στον δήμο της Πρέβεζας όμως τα αλιευτικά σκάφη ήδη έχουν καταλάβει τις θέσεις τους,   τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να παίρνουν θέσεις και τουριστικά σκάφη.

Κόστισε περί τα 3.5 εκ. ευρώ, πέρασε από 40 κύματα στην διάρκεια των ετών (ξεκίνησε την δεκαετία του 1980.

Σημαντική ήταν η συμβολή όλων των προέδρων της τοπικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας του Μύτικα.

Προκειμένου να καταστεί ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο – τουριστικός λιμένας που θα αποτελέσει  ασφαλές σημείο πρόσδεσης για τα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη που επισκέπτονται την περιοχή μας οφείλουμε να αναφέρουμε την σημαντική προσπάθεια και επιμονή  του  Νικολάου Ντίτσου στον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και  κ. Στράτο Ιωάννου που αντιλήφθηκαν και αυτοί ότι ο Μύτικας δικαιούνταν αυτό το έργο και έτσι προχώρησε η υλοποίησή του. Έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια εργασιών το νέο λιμάνι του Μύτικα είναι έτοιμο να  παραδοθεί  από την Περιφέρεια στον Δήμο…., χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα τουλάχιστον,  να υπάρχει μέριμνα – απόφαση (δεν έχει ενημερωθεί κανείς!!!) για την επόμενη μέρα από τον δήμο και την κοινότητα για  ένα τόσο σημαντικό έργο.

Αυτό που εδώ και καιρό λέμε είναι ότι δεν μπορεί να ξοδεύονται τόσα χρήματα για μία λιμενική υποδομή και όταν έρχεται η ώρα της χρήσης να είμαστε χωρίς σχεδιασμό ( κανόνες λειτουργίας, φύλαξης, καθαριότητας κ.λ.π ).

Εμείς είμαστε χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αλλά και  προβληματισμένοι για την επόμενη μέρα σε ένα τόσο σημαντικό για την περιοχή έργο.

Βλέποντας  την λειτουργεία του, με δεδομένη την τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα πρέπει να ετοιμαστούμε  για δημιουργίας νέας λιμενικής υποδομής,  μικρής κλίμακας,  μέσα στο υπάρχον λιμάνι για την ανάγκη  πρόσδεση περισσοτέρων σκαφών όπως και άλλες δράσεις που είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε.

Είναι κάτι που θα μας απασχολήσει σύντομα.

Για την Ανάπτυξη Τώρα

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου