Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στέρεψε η πηγή για χρηματοδότηση.. της εθνικής παραλιακής οδού


Οι οδικές υποδομές του Νομού Πρέβεζας αποτελούν μείζον ζήτημα και θα πρέπει να ναι πολύ ψηλά στην ατζέντα όσων υπηρετούν το λαό από θέσεις ευθύνης, διότι από το κεντρικό κράτος εδώ και πολλά χρόνια τα νέα δεν είναι ευχάριστα. 

Μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι τις οδικές υποδομές της περιοχής τις αντιμετωπίζουν μάλλον με αδιαφορία. 

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας παρουσία του επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστη Καβαλάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, χρήματα από το κράτος δεν υπάρχουν για την παραλιακή εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας. 

Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την παραλιακή εθνική οδό καθώς το πρόγραμμα κλείνει ως το τέλος του 2025 και τα έργα δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν. 

Επίσης, ο κος Καβαλάκης δήλωσε πως "το ΕΣΠΑ δεν διαθέτει άλλους πόρους για υποδομές". 

Στη συζήτηση τέθηκε και η λύση της κατασκευής με την μέθοδο της παραχώρησης, κάτι που έχει συζητηθεί μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου. 

Ο κ. Καβαλάκης σημείωσε ότι κι αυτό δεν είναι εύκολο καθώς προυπόθεση αποτελεί η εκπόνηση ειδικής μελέτης η οποία θα αποδεικνύει τα οικονομικά οφέλη ενώ και στην περίπτωση αυτή θα απαιτηθεί συμμετοχή του δημοσίου με κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου