Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024

ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Φιλιππιάδα - Η δομή άνοιξε, τα ερωτήματα όμως και οι κακές εντυπώσεις με το κούνημα του δακτύλου παραμένουν !


Έπειτα από την κατ'όνομα και μόνο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού, δείτε ΕΔΩ και μετά την ψύχραιμη και άκρως σημαντική παρέμβαση - τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου, Νίκου Καλαντζή, η δομή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στην Φιλιππιάδα άνοιξε και πάλι. 

Ωστόσο, παραμένουν σημαντικά αναπάντητα ερωτήματα, όπως γιατί ενώ ο Δήμος είχε εκδώσει ανακοίνωση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας και δεν εξέδωσε μια παρόμοια ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της δομής ; Ίσως πιθανά, επειδή για τις υπηρεσίες του δήμου δεν υφίστατο αναστολή λειτουργίας όπως ανέφερε ο έμπειρος νομικός του Δήμου, κος Τούσης. 

Βέβαια, στην προχθεσινή κάκιστη από άποψη λειτουργίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, από τον πρώην αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλη Παπαβασιλείου ακούστηκε ότι τα κλειδιά της δομής - όταν ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας - παραδόθηκαν σε καφετέρια...

Από την άλλη, η τριμελής επιτροπή των αντιδημάρχων που έβαλαν την υπογραφή τους για να κλείσει η δομή όπως αναφέρθηκε - καταγγέλθηκε δεν είχαν καμία τέτοια αρμοδιότητα.

Μάλιστα, η αντιδήμαρχος παιδείας κα Αγγελική Παπακώστα στην προηγούμενη συνεδρίαση "κούνησε επιδεικτικά" το δάκτυλο προς τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ζάβαλη προεξοφλώντας ότι η δομή δεν θα κλείσει....βέβαια, είκοσι μέρες αργότερα και με την δική της υπογραφή, η δομή έκλεισε...

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ορθή και εύρυθμη λειτουργίας της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής δομής που με πολύ κόπο και προσπάθεια κατάφερε να λειτουργήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Τέλος, και η πολιτική απειρία έως ένα βαθμό συγχωρείται, από εκεί και πέρα ότι έχει να κάνει με το κοινωνικό σύνολο και με τέτοιου είδους δομές φρόνιμο είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι πολύ περισσότερο προσεχτικές και με ιδιαίτερη σύνεση. 

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου