Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αδ. Γεωργιάδης "Οι θέσεις του νοσοκομείου που έμειναν άγονες θα επαναπροκηρυχθούν - Τι είπε για τον νέο χάρτη υγείας και τους ΣΟΧ


Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη μίλησε ο Υπουργός Υγείας και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κος Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κος Γεωργιάδης ερωτηθείς σχολίασε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και των Ευρωεκλογών αλλά και για θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. 

Συγκεκριμένα, ο κος Υπουργός για τις ευρωεκλογές ανέφερε πως το κλίμα για την Νέα Δημοκρατία είναι εξαιρετικά καλό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόμμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα λάβει ένα πάρα πολύ καλό ποσοστό.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, δυστυχώς είμαστε σε ένα κόσμο με μεγάλη αστάθεια, με άγνωστα πράγματα που θα συμβούν και στην Ευρώπη και στην γειτονιά μας και σε όλα αυτά είναι σημαντικά να έχουμε σταθερή Ελλάδα, επισήμανε ο κος Γεωργιάδης. 

Δεν θα κάνουμε θαύματα, όμως η χώρα επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται στη σωστή κατεύθυνση και αυτό έχει σαν συνέπεια την άνοδο σε μια σειρά από τομείς, όπως την ανάπτυξη, την οικονομία, τον τουρισμό κ.α., ανέφερε ο Υπουργός. 

Ακολούθως στον Υπουργό τέθηκε το σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείο Πρέβεζας με αναφορά στην χειρουργική και στην ορθοπεδική όπου ο κος Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί και κάποιες από αυτές καλύφθηκαν, κάποιες έμειναν άγονες και αυτές που έμειναν άγονες θα τις επαναπροκηρύξουμε με κάποιο διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε το ιατρικό προσωπικό. Πιστεύω ότι με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο ΕΣΥ μέχρι τέλους του χρόνου θα έχουμε μεγάλη μεταβολή ως προς την προσέλευση γιατρών, δήλωσε.

Για τον νέο χάρτη υγείας και για το μέλλον του Νοσοκομείου Πρέβεζας ο Υπουργός Υγείας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως αναφορικά με αυτό το κομμάτι δεν πρόκειται να αποφασίσω αν δεν μιλήσω πρώτα με τις τοπικές κοινωνίες. 

Πρώτα δηλαδή θα μιλήσω με την κάθε περιφέρεια για την πρόταση που μας κάνει ο αρμόδιος οργανισμός του Υπουργείου Υγείας που είναι ο ΟΔΙΠΥ, θα συμφωνήσουμε με την εκάστοτε περιφέρεια για τις προτεινόμενες αλλαγές στο χάρτη υγείας και μετά θα τις νομοθετήσουμε, δεν πρόκειται να νομοθετήσω ερήμην καμίας κοινωνίας ξεκαθάρισε. 
   
Τέλος,  ο Υπουργός Υγείας σχετικά με τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο ΕΣΥ και είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) είπε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, όπου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός θα τελειώνει η σύμβαση με τους ΣΟΧ, οι συμβάσεις αυτές θα παραταθούν μόνο όπου δεν υπάρχει εταιρεία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου