Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έως 15/9 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι


Έως 15/9 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι

Σε ισχύ τέθηκαν οι εποχιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι ρυθμίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ισχύουν μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου.

Oι ρυθμίσεις έχουν ως εξής:
Μονοδρόμηση της παραλιακής οδού από την κάθετη οδό παρακείμενη του κοιμητηρίου (είσοδος/έξοδος από/προς Μύτικα) έως τη διασταύρωση τύπου 'Υ' της παραλιακής για μήκος περί τα ~2,1χλμ, με φορά προς νότο, ήτοι από Κανάλι προς Μύτικα.
Μονοδρόμηση της βόρειας παράλληλης οδού (από την παραλιακή οδό, εφάπτεται του αισθητικού δάσους) με φορά προς βορρά, ήτοι προς Κανάλι. Με την μονοδρόμηση αυτή, δημιουργείται ένα λειτουργικό ζεύγος μονοδρόμων στην υπό εξέταση ζώνη για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία του οδικού δικτύου.Οι 3 από τις 5 κάθετες δευτερεύουσες συνδετήριες οδοί μεταξύ της παραλιακής οδού και της βόρειας παράλληλης (από το αισθητικό δάσος) μονοδρομούνται εναλλάξ δημιουργώντας τις αντίστοιχες συνδέσεις με τη μορφή εισόδου προς την παραλιακή ζώνη και εξόδου αντίστοιχα, λόγω των στενών διατομών τους.Απαγόρευση της στάθμευσης (Ρ-39) στο σύνολο των εγκάρσιων οδών εντός του αισθητικού δάσους.
Απαγόρευση της στάθμευσης (Ρ-39) στην παραλιακή οδό ανά τμήματα.Οι βασικές και δευτερεύουσες είσοδοι - έξοδοι από την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας παραμένουν αμφίδρομες για την διευκόλυνση τόσο των προελεύσεων από βορρά (Κανάλι) όσο και από νότο (Πρέβεζα), και ουδεμία παρέμβαση εξετάζεται ή προτείνεται στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω μη αρμοδιότητας.

Υπενθυμίζεται πως κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στα κυκλοφοριακά προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, έχοντας τη θετική γνωμοδότηση και των υπολοίπων συναρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να επιλυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων που δημιουργούνται κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου