Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2024

Ο Θανάσης Καββαδάς για την απόφαση ένταξης του μεγάλου έργου ύδρευσης "Ό,τι λέμε ισχύει στο ακέραιο"


Θανάσης Καββαδάς: « Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 141.000.000 ευρώ ο αγωγός ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας –

Ό,τι λέμε ισχύει στο ακέραιο»

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΠΑ 2021-2025) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντάχθηκε ο αγωγός ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, με απόφαση του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 141.682.281,31 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα εγκριθεί άμεσα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως ακριβώς είχα ενημερώσει με δελτίο τύπου μου στις 17 Απριλίου, το πιο εμβληματικό έργο για τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές, ο αγωγός ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η διαβεβαίωση που είχα δώσει στους πολίτες από τον Δεκέμβριο του 2023 μετά από τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία δεσμεύθηκε ότι θα βρεθεί χρηματοδότηση, γίνεται σήμερα πράξη, διαψεύδοντας όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, αλλά και τον αγώνα που κάναμε διεκδικώντας κατά προτεραιότητα τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του αγωγού. Ό,τι λέμε ισχύει στο ακέραιο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή που του μετέφερα την αναγκαιότητα υλοποίησης του αγωγού, καθώς και για την συνέπεια λόγων και πράξεων. Ομοίως θέλω να ευχαριστήσω και τον Υπουργό, κ. Σταϊκούρα, για την συνεργασία μας και την άμεση υπογραφή της απόφασης. Κυρίως όμως θέλω να τους ευχαριστήσω διότι ο αγωγός θα δώσει λύση στο οξυμένο πρόβλημα της ύδρευσης που απασχολεί το νησί μας, θα βελτιώσει την καθημερινότητα για χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά και θα θέσει τα θεμέλια για την μελλοντική ανάπτυξη του νησιού μας, για τη Λευκάδα του 2030».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου