Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2024

Η Λευκάδα υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη- Η άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ακτίου

 
Παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 23 Ιουνίου 2024 η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας.

Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη έγινε στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας, όπου ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κος Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος, και ο Καθηγούμενος Γέροντας Νικηφόρος τον καλωσόρισαν στο νησί.

Στη συνέχεια τον Οικουμενικό Πατριάρχη καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο οποίος στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε: "Με πολύ χαρά και συγκίνηση λαός και κλήρος σας υποδεχόμαστε στον όμορφο και φιλόξενο τόπο μας."

Επίσης, ο Δήμαρχος Λευκάδας πρόσθεσε: "Είναι ξεχωριστή ευλογία για εμάς που υποδεχόμαστε την κεφαλή της Ορθοδοξίας, στο νησί και στο Μοναστήρι που εορτάζει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος".



"Παναγιώτατε, ο Θεός σας ευλόγησε να είστε ο μακροβιότερος Οικουμενικός Πατριάρχης και σε λίγους μήνες συμπληρώνεται 33 χρόνια πατριαρχικής διακονίας, μιας ανεκτίμητης προσφοράς στην Ορθοδοξία" - πρόσθεσε ο Δήμαρχος Λευκάδας.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Με πολύ συγκίνηση βρισκόμαστε στην ωραία Λευκάδα και πραγματοποιούμε την πρώτη στην ιστορία επίσημη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ. Λευκάδος, τη νήσων των Ποιητών και των ανθρώπων των γραμμάτων".

"Ευχαριστούμε την Παναγία Φανερωμένη η οποία μας υποδέχεται στο περίσεμνο Αρχοντικό της, και όπως κάθε Λευκάδιος μόλις έρχεται στο νησί αμέσως ανεβαίνει να προσκυνήσει την Παναγία, έτσι και εμείς ερχόμενοι από την Θεοτοκοφρούρητη Κωνσταντινούπολη ως πρώτο χρέος ήλθαμε στην περικαλλή Μονή της και να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Στη συνέχεια στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε Δοξολογία για την επίσκεψη, και ακολούθησε προσφώνηση του Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου, του Καθηγουμένου Γέροντος Νικηφόρου Ασπρογέρακα και αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθηγούμενος Νικηφόρος προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ένα πολύτιμο αντίγραφο της εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης και ένα σετ αρχιερατικών εγκολπίων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ την Κυβέρνηση Εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή.

κείμενο: Romfea.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου