Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η δωδεκάμηνη λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών θα πρέπει να αποτελέσει αυτοσκοπό


Ανάγκη πρόσθετων εργασιών ανέκυψε στα Ιαματικά Πρέβεζας, έργο το οποίο εκτελεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι πρόσθετες εργασίες, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Περιφερειακή Επιτροπή, προέκυψαν μετά από  σχετική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. για την αναβάθμιση του παλιού χαμάμ. Το έργο με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ θα υλοποιήσει η ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ.

Η αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας με προϋπολογισμό 1.149.000,00 ευρώ έχει ενταχθεί  στο πρόγραμμα   Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020 με  φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας, το Δήμο Πρέβεζας. Το έργο είχε  δημοπρατηθεί τον Απρίλιο του 2021 και το βασικό του αντικείμενο έχει ολοκληρωθεί.

Το αντικείμενο της σύμβασης βασίστηκε σε μελέτη που είχε εκπονηθεί από το Δήμο Πρέβεζας και αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας.  Οι νέες εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων  θα έχουν και χώρους για ΑΜΕΑ, ενώ το Οθωμανικό χαμάμ  προορίζεται να λειτουργήσει ως μουσειακός εκθεσιακός χώρος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι προθέσεις του Δήμου για τον τρόπο λειτουργίας των Ιαματικών.

Είναι λογικό οι συγκεκριμένες διεργασίες και ζυμώσεις για τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των λουτρών να θέλουν τον χρόνο τους για να ολοκληρωθούν. 

Μήπως θα πρέπει να κατατεθεί, αν είναι εφiκτό, ένα χρονοδιάγραμμά για την έναρξη λειτουργίας των ιαματικών λουτρών και να ξεκαθαρίσει ο τρόπος αξιοποίησης τους όσο γίνεται νωρίτερα; 

Η δωδεκάμηνη λειτουργία φυσικά πρέπει να αποτελέσει αυτοσκοπό.

Αν λυθεί άμεσα, "αναίμακτα" και χωρίς χρονοτριβές θα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την πόλη και φυσικά για τους διοικούντες αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου