Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

Σε εφαρμογή η απόφαση Καχριμάνη για το Stop στα φορτηγά στο οδικό δίκτυο Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας


Επίσημη πρώτη από σήμερα το μεσημέρι για την απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη για τα φορτηγά άνω των 4 τόνων στο οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας καθώς και στο τμήμα Πρέβεζας - Γ.Καλογήρου.  

Όπως σας είχαμε ενημερώσει κατ'αποκλειστικότητα, δείτε ΕΔΩ τα αστυνομικά τμήματα τροχαίας Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας έχουν ζητήσει από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινιστικές οδηγίες καθώς θεωρείται πως η απόφαση Καχριμάνη έχει κενά. 

Αστυνομικές πηγές τονίζουν στο PrevezaBest ότι από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του Περιφερειάρχη και έχει κοινοποιηθεί στην Αστυνομία οφείλουν και να την εφαρμόσουν, όμως διευκρινίζουν πως αν σε κάποιον οδηγό φορτηγού βεβαιωθεί παράβαση και ο ίδιος θεωρεί πως δεν έχει ισχύ τότε μπορεί να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα και να την προσβάλλει. 

Σε κάθε περίπτωση από αύριο τα αρμόδια τμήματα τροχαίας θα κληθούν να εφαρμόσουν την απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου. 

Στον αντίποδα, υπάρχει αναστάτωση μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Η  απόφαση πάντως ελήφθη με σκοπό να αντιμετωπιστεί το οξύτατο κυκλοφοριακή πρόβλημα που καταγράφεται ειδικά στην Εθνική Πρέβεζας-  Ηγουμενίτσας.

Μέλη πανελλήνιων σωματείων και συνδικάτων επισημαίνουν ότι η απόφαση δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής εάν δεν προηγηθεί δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Επίσης τονίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να την προσβάλλουν δικαστικά καθώς δεν έχει προηγηθεί κανένας διάλογος, δεν περιλαμβάνει καμία εναλλακτική λύση για την κίνηση των φορτηγών τις μέρες και τις ώρες της απαγόρευσης και είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης.

Επίσης δεν περιλαμβάνει καμία μέριμνα για τον εφοδιασμό των περιοχών και των επιχειρήσεων –πέραν των κτηνοτροφικών και των πτηνοτροφικών- με σημαντικότερο ζήτημα αυτό των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η απόφαση προβλέπεται να εφαρμοστεί από σήμερα Παρασκευή και  προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των τεσσάρων τόνων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τρεις ημέρες  την εβδομάδα, από Παρασκευή και ώρα 15.00μμ έως Κυριακή και ώρα 21 .00 μμ, επίσης και τις αργίες, στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου:

1. Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (παραλιακή )από την Χ.Θ.0+000 Σήραγγα Ακτίου έως τη Χ.Θ.87+000 -Ηγουμενίτσα.

2. Από Χ.Θ.5+000(Αρχαία Νικόπολη)μέχρι τη Χ.Θ. 39+000 της Ε.Ο. Πρέβεζας -Γέφυρας Καλογήρου.

3. Ε. Ο. Κόμβος Φραξήλα -Κόμβος Λιμποχωβίτη και

4. Ε.Ο. Αρχαγγέλου -Γλυκής, (από διασταύρωση Αρχαγγέλου έως οικισμός Γλυκής όρια Ν. Θεσπρωτίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου