Το θέμα της ύδρευσης τέθηκε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, έπειτα από την εισαγγελική παρέμβαση για την ομαλή υδροδότηση στο νησί της Λευκάδας.
Απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, κος Γιάννης Δαρδαμάνης ο οποίος ανέφερε τα εξής:
Ο Δήμος Πρέβεζας και η ΔΕΥΑ Πρέβεζας παρά το γεγονός ότι είναι
αναρμόδιοι φορείς ως προς τα θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Συνδεσμου έχουν γίνει αποδέκτες έγγραφης σύστασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας περί αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού της Λευκάδας σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ΚΥΑ 51120/1984.
Από το περιεχόμενο της ως άνω έγγραφης σύστασης λάβαμε γνώση ότι έχει υποβληθεί αναφορά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκάδας (χωρίς να αναφέρεται κατά ποιου στρέφεται αυτή και για ποια αδικήματα).
Εξ αυτού του λόγου και μέχρι να κινηθεί η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά θεωρώ ότι οποιαδήποτε λεπτομερειακή αναφορά στο θέμα αυτό δύναται να αποδυναμώσει τη θέση μας.
Παρακολουθούμε από την πλευρά μας την εξέλιξη της υπόθεσης, θα κάνουμε ασφαλώς και εμείς κάποιες ενέργειες που θεωρούμε ορθές για την προάσπιση των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου μας, όμως θεωρώ ότι η αντιπαλότητες για ένα τόσο σημαντικό αγαθό όπως το νερό δεν χωρούν υπό τις παρούσες συνθήκες αλλά κάθε Δήμος, ΔΕΥΑ ή ανάλογος φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων θα πρέπει να φροντίσει ή να έχει φροντίσει για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών απρόσκοπτης υδροδότησης ή έστω υδροδότησης με τις λιγότερο δυσμενείς συνέπειες.
Σίγουρα η ανάπτυξη ενός τόπου πρέπει να είναι λελογισμένη και επαρκώς σχεδιασμένη χωρίς να αφαιρεί το κοινωνικό αγαθό του νερού από τους πολίτες για τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες που αδιαμφησβήτητα υπερισχύουν, κατέληξε ο κος Δαρδαμάνης.
Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας - Φιλιππιάδας κος Σαριάνογλου ο οποίος είπε ότι οι δεξαμενές παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν οι απαραίτητες ποσότητες νερού τόσο στην Πρέβεζα όσο και στην Λευκάδα ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ως λύση την μεταφορά νερού από μια δευτερεύουσα δεξαμενή πηγής μέσα στον αγωγό και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί η σωστή λειτουργία από το Άκτιο και μετά.
Απορώ και εξίσταμαι πώς προέκυψε τη φετινή σεζόν τόσο σφοδρή αντίδραση από τη μεριά των καθόλα αξιαγάπητων εν Λευκάδι γειτόνων, αφού τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία η τουριστική ανάπτυξη του νησιού και η αύξηση του πληθυσμιακού φόρτου κατά την τουριστική σεζόν δημιουργούσε ζητήματα στην υδροδότηση. Εάν λοιπόν φέτος φταίει η εκτόξευση ενοικίασης των καταλυμάτων, τα οποία διαθέτουν κολυμβητικές δεξαμενές, δεν είναι θεμιτό να πληρώσει το μάρμαρο ο Πρεβεζάνος ή ο Αρτινός πολίτης. Υπάρχει και η λύση της αφαλάτωσης. Εφαρμόζεται σε νησιά του Αιγαίου εδώ και χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφή