Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων 

Κάθε κάτοικος αυτής της πόλης κάθε εργαζόμενος, κάθε συνταξιούχος, κάθε άνεργος, γνωρίζει από κοντά την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δομών Υγείας του Νομού και πρωτίστως την κυριολεκτική αποσάθρωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας που συμβαίνει συστηματικά από το 2010 και μετά και που σήμερα έχει φτάσει στην χειρότερη κατάσταση.

Αυτή η εξαιρετικά προβληματική λειτουργία φαίνεται από την σοβαρή δυσλειτουργία, λόγω υποστελέχωσης της ιατρικής υπηρεσίας που έχει ως συνέπεια αρκετές μέρες τον μήνα να μην εφημερεύουν στο νοσοκομείο ειδικότητες απαραίτητες για την υποστήριξη της ζωής όπως πχ Αναισθησιολόγος, Χειρουργός, Ορθοπεδικός, ακόμη και Παθολόγος πράγμα που καθιστά επισφαλή την εφημέρευση της δομής

Φαίνεται από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών όπως την νοσηλευτική υπηρεσία, την τεχνική υπηρεσία, τα εργαστήρια και την διοικητική υπηρεσία.

Φαίνεται από τον εγκλωβισμό δεκάδων συναδέρφων μεγάλης ηλικίας στις βάρδιες μιας και πρέπει να εργαστούν έως τα 67 σε αυτή την βαριά και ανθυγιεινή εργασία ενώ θα έπρεπε να είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Φαίνεται από την εργασιακή ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια δεκάδων συναδέρφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι οποίοι αν και καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να διεκδικούν κάθε τόσο τρίμηνες και εξάμηνες παρατάσεις, υπό τον φόβο την αντικατάστασής τους από εργολάβους.

Αυτή η απελπιστική εικόνα των δομών Υγείας δεν οφείλεται στην συγκυρία αλλά είναι πέρα από κάθε αμφιβολία Κυβερνητική πολιτική

Κυβερνητική πολιτική είναι να έρχονται οι πολίτες στα ΤΕΠ με σπασμένα χέρια και πόδια και να πρέπει να ταξιδεύουν στα νοσοκομεία της Ηπείρου να βρουν Ορθοπεδικό.

Κυβερνητική πολιτική είναι να εξωθούνται οι γιατροί σε παραίτηση λόγω εξοντωτικών συνθηκών εργασίας και να αποτρέπονται άλλοι να έρθουν να στελεχώσουν δομές όπως το Γ.Ν.Πρέβεζας.

Κυβερνητική πολιτική είναι να αντικατασταθούν μια σειρά εργαζόμενων, όπως στη σίτιση, από εργολάβο χωρίς να υπάρχει ούτε καν  οικονομικό όφελος για το Νοσοκομείο από αυτή την επιλογή.

Με λίγα βρισκόμαστε απέναντι σε μια Πολιτική Ηγεσία-εχθρό της υγείας που με συστηματικό τρόπο, την εμπορευματοποιεί, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές όπως την Πρέβεζα να την υποβαθμίζει σε βαθμό που να μην μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς και σε άλλες να την μετατρέπει σε απρόσιτο εμπόρευμα για του ασθενείς με χαμηλά εισοδήματα.

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΕΝΔΟΤΟ, ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ

 

Αγωνιζόμαστε για

 

       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων για να υπάρχει ασφαλή εφημέρευση

       Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων του Νοσοκομείου. Να σταματήσει η ομηρία των τρίμηνων παρατάσεων στην σίτιση -φύλαξη-καθαριότητα

       Κανένας εργολάβος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας-Κανένας εργολάβος στην κουζίνα

       Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

       Αύξηση των μισθολογικών απολαβών στο σύνολο των εργαζομένων

       Βελτίωση των κτιριακών υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

       Ανέγερση νέου αποκλειστικά Δημόσιου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου