Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2026

Συνάντηση Καββαδά – Ζαχαράκη για τη λειτουργία του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Λευκάδας


Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ.Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς της που αφορούν την Λευκάδα.

1. Πανεπιστημιακό Τμήμα
Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το νέο πρόγραμμα σπουδών «Ανάπτυξη Λογισμικού και Εφαρμογές» του Ιονίου Πανεπιστημίου και οι ενέργειες που γίνονται προκειμένου να λειτουργήσει από την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027 στην Λευκάδα. 
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το νέο τμήμα, το οποίο εκτός του ότι θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ετήσιο ποσό από ενοίκια, θα προσφέρει στους φοιτητές ένα σύγχρονο, άρτια εξοπλισμένο χώρο διδασκαλίας, μάθησης αλλά και αναψυχής.

Με δεδομένο ότι το κτίριο θα είναι έτοιμο τις προσεχείς εβδομάδες, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία πιστοποίησης του τμήματος από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το νέο τμήμα από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Επιπλέον, συζητήθηκε ο τρόπος που θα καλυφθούν οι θέσεις ΔΕΠ που απαιτούνται, ενώ η Υπουργός είναι θετική και ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να λειτουργήσει το τμήμα από την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

2. Ιστορικό Αρχείο
Στη συνέχεια συζητήθηκε η πρόοδος για την ανακαίνιση του ιστορικού Γυμνασίου Λευκάδας (Θηλέων) για την μετεγκατάσταση των ΓΑΚ Λευκάδας. Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ.Καββαδά ότι το κτιριολογικό ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της. Αυτήν τη στιγμή η τεχνική υπηρεσία του υπουργείου εκπονεί τα τεύχη δημοπράτησης έτσι ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις μελέτες. Επισημαίνεται ότι έπειτα από αίτημα του Βουλευτή το Υπουργείο Παιδείας θα χρηματοδοτήσει τόσο τις μελέτες όσο και την υλοποίηση του έργου.

3. Ειδικό Σχολείο
Τέλος, ο Βουλευτής ενημέρωσε πλήρως την Υπουργό για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για την μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου, του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), που απαρτίζουν το Ειδικό Σχολείο, τονίζοντας ότι το οικόπεδο έχει βρεθεί και παραχωρηθεί από το Δήμο Λευκάδας.

Αφού περιέγραψε τις ακατάλληλες συνθήκες στις οποίες λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο, μέσα σε λυόμενα κτίσματα που, όπως είπε, δεν αρμόζουν ούτε στο επιτελούμενο έργο ούτε σε ευρωπαϊκή χώρα, αναφέρθηκε εκτεταμένα στις επαφές του με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και με το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αλλαγής χρήσης του οικοπέδου με την ταχύτερη δυνατή διαδικασία.

Ζήτησε από την κ.Ζαχαράκη την συνδρομή του Υπουργείου για την εκπόνηση του κτιριολογικού προγράμματος, που πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας, κάτι που η Υπουργός απεδέχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου