Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Θρίλερ τελευταίας στιγμής με Ρουπακιώτη


Έως την τελευταία στιγμή συνεχίζεται το θρίλερ με τα μέτρα και το πολυθρύλητο πολυνομοσχέδιο. Ώρες πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή, ο Αντώνης Ρουπακιώτης εξέφρασε την άρνησή του να υπογράψει το νομοσχέδιο, δημιουργώντας νέο πολιτικό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα προκάλεσε αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς διαμήνυσε στον Φ. Κουβέλη ότι πρέπει να μεταπείσει τον υπουργό που, άλλωστε είναι πρόταση της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης είχε επαφές με τον υπουργό Δικαιοσύνης και οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Ρουπακιώτης τελικά αποφάσισε να υπογράψει το νομοσχέδιο.
Εκτός από τις διαφωνίες του με τα μέτρα που αυτό προβλέπει για τον τομέα του (αλλαγές στο δικηγορικό επάγγελμα κ.τ.λ.), πηγές σημειώνουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε και πολιτικές ενστάσεις καθώς δεν ήθελε να υπογράψει ένα νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να καταψηφίσει η παράταξη που τον ανέδειξε στην κυβέρνηση. 
Αντίθετα, έχει ήδη υπογράψει το νομοσχέδιο ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επίσης έχει προταθεί από τη ΔΗΜΑΡ.


Τις πολιτικές επιπτώσεις μετρά ο Σαμαράς

Μετά και τον χθεσινό κύκλο επαφών με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους (Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη), ο πρωθυπουργός εστιάζει στις πολιτικές επιπτώσεις μιας ισχνής πλειοψηφίας ή μιας σχετικής πλειοψηφίας των παρόντων, κατά την ψήφιση του πακέτου μέτρων, έχοντας κατά τα φαινόμενα διασφαλίσει αρραγή στήριξη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

EURO2DAY 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου