Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη με θέμα τις "Γαλάζιες σημαίες"


Οι γαλάζιες σημαίες στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα της Π.Ε. Πρέβεζας παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Κων. Τριάντη.




Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου και Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης, Πάργας Αντ. Νάστας, Άρτας κ.Τσιρογιάννης και Ηγουμενίτσας κ.Λώλος εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης αρμόδια για τις γαλάζιες σημαίες κ.α.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που έγινε μεταξύ των αιρετών και των εκπροσώπων της Εταιρείας της Φύσης, λύθηκαν αρκετά διαδικαστικά ζητήματα για τα οποία οι αιρετοί είχαν λανθασμένη άποψη λόγω ανεπάρκειας ενημέρωσης. 

Διευκρινίστηκαν στους Δημάρχους οι τρόποι που πρέπει να κινηθούν για να αποκτήσουν τις γαλάζιες σημαίες και τονίστηκαν οι απαραίτητες δικλείδες για να τις διατηρήσουν.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, εάν οι Δήμαρχοι ολόκληρης της Ηπείρου ενεργοποιηθούν τότε η περιοχή μπορεί να αποκτήσει τουλάχιστον 36 γαλάζιες σημαίες.

Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Κων Τριάντης σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά «Πρέπει να καταδειχθεί στους Δήμους και τους Δημάρχους η σημασία που έχει ως εργαλείο η γαλάζια σημαία για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος. Ιδίως αυτή την περίοδο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αφήνουμε αχρησιμοποίητα εργαλεία που είναι απλά, δεν κοστίζουν πολύ και ταυτόχρονα είναι αναγνωρισμένα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Γαλάζια Σημαία ως εργαλείο είναι κάτι που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, είναι κάτι που ο μέσος τουρίστας διεκδικεί να έχει η περιοχή που θα επισκεφθεί και αυτό που μπορεί να γίνει είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο αριθμός των Γαλάζιων Σημαιών στην Ήπειρο συνολικά να πολλαπλασιαστεί και υπάρχει πια η δυνατότητα να πάμε σε σημαντικούς αριθμούς.

Μη ξεχνάμε ότι σήμερα έχουμε μόνο έξι γαλάζιες σημαίες σε όλη την Ήπειρο, θα μπορούσαμε να έχουμε όμως τουλάχιστον 36, όσες και οι ακτές κολύμβησης τις οποίες σε ετήσια βάση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Υδάτων κάνει δειγματοληψίες και ξέρουμε ότι ο ακτές αυτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Έχοντας λοιπόν το πολύτιμο αυτό αγαθό που μας έχει προσφερθεί καθαρά νερά σε 36 τουλάχιστον περιοχές, μπορούμε να έχουμε και 36 γαλάζιες σημαίες. Χρειάζεται απλώς ένας συντονισμός των αρμόδιων Φορέων»


Ο κ. Τριάντης αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μίας μελέτης στο αμέσως επόμενο διάστημα, η οποία θα συνδέει τα Πολιτιστικά Μνημεία με τις διαδρομές του σημαντικότερου στοιχείου στην Ήπειρο, του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου