Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένταση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.


Να ξεκαθαρίσουμε, ότι η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και όχι από την Ν.Ε. Πρέβεζας. Παρότι όμως, η Ν.Ε. είχε δημόσια εκφράσει την διαφωνία για συμμετοχή της στο συνέδριο του νέου εγχειρήματος (Δημοκρατική Παράταξη),τόσο η γραμματέας της Ν.Ε. κ.Ντούσκα, όσο και το μέλος της Ν.Ε. κ.Ζέρβας παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν.. 

Τώρα, αναφορικά με την σημερινή εκδήλωση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ.Αλευράς, ενώ στο προεδρείο βρίσκονταν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κ.Παπαγεωργίου και κ.Βαρτελάτου. 


Συγκεκριμένα, στην μακροσκελή του ομιλία ο κ.Αλευράς, αναφέρθηκε τόσο για την πολιτική συγκυρία όσο και στα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να δικαιολογήσει πως το πάλαι ποτέ δυνατό ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σ'αυτή τη θέση. 

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από πολλά στελέχη τα οποία ήταν όλα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, όπως ο πρώην Νομάρχης αλλά και Βουλευτής κ.Ιωάννου και ο πρώην Βουλευτής κ.Ντούσκας , ο γιατρός κ.Μ. Δαρδαμάνης , ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ροπόκης , κ.α. . 

Ο κ.Β.Ιωάννου, ο οποίος είχε πολύ καιρό να παρευρεθεί σε κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στις διαδικασίες του Συνεδρίου . γιατί δεν πιστεύει ότι το εγχείρημα θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. "Το ΠΑΣΟΚ , τόνισε χαρακτηριστικά, έχει κλείσει τον πολιτικό και ιστορικό του κύκλο και όσο δεν ξαναβρίσκει τις προοδευτικές του ρίζες, δεν πρόκειται να εκφράσει τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, όσα ονόματα κι αν αλλάξει" , ενώ στο τέλος της τοποθέτησής του τόνισε ότι απαιτείται ένα νέο ξεκίνημα με ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα καταθέσει σύγχρονο και προοδευτικό πολιτικό λόγο. 

Όταν η Γραμματέας της ΝΕ πήρε το λόγο να τοποθετηθεί επικράτησε ένταση μεταξύ της ίδιας και της κ. Βαρτελάτου, η οποία όμως ξεπεράστηκε με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.


Η κ. Ντούσκα ευχαρίστησε το προεδρείο για την πρόσκληση την οποία έλαβε για συμμετοχή στην αποψινή εκδήλωση και εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις αντιρρήσεις της Ν.Ε. για το Συνέδριο της ΔΗΠΑΡ.. 

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η δυσχερέστατη θέση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, ενώ επίσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι στάθηκαν επιφυλακτικά στο νέο αυτό εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, λαμβανομένων των αποτυχιών τόσο της ΕΛΙΑΣ όσο και της κίνησης των 58…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου