Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2016

Σε παγωμένη αγορά και κλίμα αισιοδοξίας ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις



Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και στην Πρέβεζα. Η κεντρική αγορά της Πρέβεζας και τα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης, μετρούν απώλειες από τις γιορτές καθώς ο τζίρος δεν ήταν ο αναμενόμενος. 

Όπως αναφέρουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δυστυχώς η κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν υποτονική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τις απογευματινές ώρες έπεφτε κατακόρυφα, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο πέραν  της γενικής οικονομικής δυσχέρειας και ο άσχημος καιρός που επικράτησε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Βασ. Δερλερές σε δηλώσεις του στην Τ.Φ. ανέφερε πως η κίνηση ήταν παρόμοια με τα περυσινά επίπεδα εν αντιθέσει με καταστηματάρχες οι οποίοι χαρακτήρισαν τα φετινά ως τη χειρότερη εορταστική περίοδο της πενταετίας.

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του ιδιωτικού τομέα για όσους το έλαβαν, αφιερώθηκε φέτος κυρίως στην πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, του ΕΝΦΙΑ και των Τραπεζικών δανείων.

Οι έμποροι είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι, και το ηθικό τους  είναι πεσμένο. Δεν περιμένουν τίποτα από τις χειμερινές εκπτώσεις αν και οι τιμές όπως λένε θα είναι ελκυστικές καθώς θα ξεπεράσουν το 60%.

Οι επόμενοι μήνες του 2016 κρίνονται πολύ δύσκολοι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ δεν φαίνεται ότι θα αποφευχθεί ένα νέο κύμα λουκέτων το οποίο άλλωστε έχει προβλεφθεί. 

Η ύφεση θα βαθύνει τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότερο, ενώ οι μεσαίες επιχειρήσεις που απέμειναν είναι ζήτημα εάν θα μπορέσουν να βγάλουν το φετινό χειμώνα.

Η ίδια εικόνα τις γιορτές επικράτησε και στον τομέα του Τουρισμού στο Ν. Πρέβεζας. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Ιωσήφ Ντούσκας ανέφερε πως η κίνηση ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη.

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου