Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 01, 2016

Η Παραχώρηση στα 14 Αεροδρόμια μεταξύ αυτών και του Ακτίου, το γεγονός του 2015


Σύμφωνα με τις επιλογές των αναγνωστών μέσω της διαδικτυακής ψηφοφορίας του ypodomes.com

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το σημαντικότερο γεγονός στο χώρο των υποδομών το 2015 όπως εσείς το επιλέξατε. Η διαδικασία της ψηφοφορίας κράτησε 10 ημέρες και υπήρξε σημαντική συμμετοχή.

Έτσι, σύμφωνα με τη δική σας ετυμηγορία το σημαντικότερο γεγονός για το 2015 αναδεικνύεται η παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων με ποσοστό 34%. Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια  που διοργανώνει το ypodomes.com την ετήσια ψηφοφορία του κορυφαίου γεγονότος ενός έτους που η νικητήρια επιλογή δεν είναι μεταξύ αυτοκινητόδρομων και έργων Μετρό.

Η παραχώρηση στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια υπήρξε περιπετειώδης καθώς στην αρχή του 2015 είχε αμφισβητηθεί η σύμβαση. Τελικά με το πέρασμα των μηνών η παραχώρηση των αεροδρομίων κέρδισε τη μάχη και η σύμβαση υπεγράφη τελικά τον Δεκέμβριο.

Ως δεύτερο κορυφαίο γεγονός επιλέξατε τις νέες καθυστερήσεις στα έργα με ποσοστό 33% με διαφορά μόλις 1% από την πρώτη θέση. Το 2015 σημαδεύτηκε από τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα υποδομής καθώς για αρκετούς μήνες υπήρξε black out λόγω της κρίσης. Από το Φθινόπωρο και μετά σιγά-σιγά η κατάσταση επανήλθε σε κανονικά επίπεδα όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.
'
Στην τρίτη θέση αρκετά πιο κάτω με ποσοστό 14% κατέλαβε η χρονιά ρεκόρ του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος. Το 2015 ήταν η απόλυτη χρονιά για το Αεροδρόμιο της Αθήνας καθώς έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τελικά η μεγάλη επιτυχία ήταν γεγονός καθώς συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ επιβατών από το 2008 και από 16,5 εκατομύρια έφτασε τα 18 εκατομύρια επιβάτες.

Στην τέταρτη θέση με 9% είχαμε τις συνεχείς παρατάσεις στα σιδηροδρομικά έργα. Είχαμε μία ακόμα άγονη χρονιά με την νέα παράταση για τα έργα του διαδρόμου Αθήνα-Θεσσαλονίκη να πηγαίνει για το 2018.

Στις 2 τελευταίες θέσεις είχαμε την νέα σύμβαση του Μορέα ύστερα από 2,5 χρόνια αναμονής και την δημοπράτηση του Θριάσιου Πεδίου ύστερα από 3 χρόνια.

Συνοπτικά τα αποτελέσμα της ψηφοφορίας του ypodomes.com για το Σημαντικότερο Γεγονός στο χώρο των Υποδομών για το 2015 έχει την εξής κατάταξη:

1. Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ 34%
2. ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ  33%
3. Η ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟς 14%
4. ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ 9%
5. Η ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΕΑ 5%
6. Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 4%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου