Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη των ερευνών υδρογονανθράκων στην περιοχή μας



Προχωρούν όπως φαίνεται οι διαδικασίες για την έναρξη των ερευνών υδρογονανθράκων στην περιοχή μας. 

Ο Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Πρώτων Υλών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που εκκρεμούν (Πρέβεζα – Άρτα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος) ενώ ως το τέλος του 2016 θα ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου».

Εξήγησε πως γίνεται η προετοιμασία των επόμενων βημάτων στο χώρο της έρευνας με στόχο την εξασφάλιση μέγιστης συμμετοχής επενδυτών.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια, που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, ορθολογικό και σταθερό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές, σαφήνεια και προβλεψιμότητα στο επενδυτικό πλαίσιο, ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ώστε να λειτουργεί προς όφελος τόσο των προμηθευτών όσο και των καταναλωτών, ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς και προώθηση μεγάλων ενεργειακών έργων, με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.


topikifoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου