Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Δήμος Ζηρού: Αποκαταστάθηκε πλήρως η βατότητα στο οδικό τμήμα μεταξύ Παπαδατών και Ζερβού & Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου


Δύο ανακοινώσεις από τον Δήμο Ζηρού 


Αποκαταστάθηκε πλήρως η βατότητα στο οδικό τμήμα μεταξύ Παπαδατών και Ζερβού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κι έτσι έγινε πλήρη αποκατάσταση της βατότητας στο τμήμα του εσωτερικού οδικού δικτύου που συνδέει τις Παπαδάτες και το Ζερβό (σ.σ. πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων) στο οποίο, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τους τελευταίους μήνες του 2016, είχε σημειωθεί εκτεταμένη κατάπτωση πρανών. 

Στο συγκεκριμένο τμήμα με την καθοδήγηση των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από παρεμβάσεις.
Μεταξύ άλλων έγιναν:  
• Καθαίρεση όλων των προϊόντων της κατάπτωσης και απομάκρυνση αυτών σε κατάλληλους χώρους.
• Εκσκαφή της τυπικής διατομής σε βάθους 8 περίπου μέτρων για την εξεύρεση κατάλληλη γεωλογικού υποβάθρου.
• Καθαίρεση όλων των τεχνικών που διέτρεχαν την διατομή στην περιοχή της κατάπτωσης.
• Δημιουργία νέας προσωρινής όδευσης για την ομαλή ροή των υδάτων κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης σε υπάρχουν τεχνικό 40 περίπου μέτρα από την περιοχή του έργου.
• Κατασκευή νέας διατομής από λιθορριπές.
• Τοποθέτηση γεω-υφάσματος στην "πλάτη" της διατομής των λιθορριπών για την απρόσκοπτη διέλευση των υπογείων υδάτων.
• Κατασκευή νέου αγωγού όμβριων διατομής Φ1200 πλήρως εγκιβωτισμένου από οπλισμένο σκυρόδεμα.
• Κατασκευή τεχνικού "εξόδου" για την όδευση των υδάτων του ανωτέρου αναφερόμενου αγωγού σε υπάρχοντα ρέματα.
• Πλήρωση διατομής με κατάλληλα διαβαθμισμένα υλικά μέχρι το επίπεδο της βάσης οδοστρωσίας.
• Κατασκευή φατνών σαρζανέτ στα κατάντη της διατομής
• Κατασκευή νέου τεχνικού στα ανάντη για την ομαλή εισροή των υδάτων σε αυτό και την εκροή τους στο νέο αγωγό όμβριων.
• Κατασκευή οδοστρωσίας και τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα επί της διατομής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η αποκατάσταση Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου

Την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής επισκεπτών -εκδρομέων σε δάση και 'ευαίσθητες' περιοχές ζητάει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού με έγγραφο (αριθμ. Πρωτ. 8928/26.06.2017) που απέστειλε προς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Πρέβεζας και το οποίο κοινοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών κατά τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου που διανύουμε.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή του με τίτλο “Περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις” το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, αναφέρει: “Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής ευθύνης του Δήμου μας, καθώς και τις 'ευαίσθητες' περιοχές (δασικές εκτάσεις) που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται πολύ επικίνδυνες, προτείνουμε στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας, όπως με απόφασή της να απαγορευτεί η κατά περίπτωση κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή επισκεπτών στις παρακάτω περιοχές του Δήμου μας.
1. Στο δάσος Ζηρού και από τη θέση Παιδόπολη – Άγ. Αλέξανδρος μέχρι τη θέση “Ποντίκια” της Τ.Κ. Ρωμιάς.
2. Στο περιαστικό δάσος Φιλιππιάδας ως εξής: α. Από τη θέση “οικία Κίτσου” μέχρι τις θέσεις “Νεκροταφείο – διασταύρωση Χαρατσάρι”.
β. Από τη θέση “Κολιοκιτσέικα” μέχρι τη θέση “Ζαρκοράχη”.
γ. Από το Δημοτικό Στάδιο Φιλιππιάδας μέχρι την τοποθεσία Δαφνούλα.
δ. Από τη θέση “Παλιά Φιλιππιάδα” μέχρι την οικία Φλητούρη.
3. Στο περιαστικό δάσος Θεσπρωτικού και από τη θέση Κέντρο Υγείας μέχρι τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου”
και 4. Στο δάσος της Τ.Κ. Νέας Κεαρσούντας στη θέση “Καρβόξυλα”.     
Σημειώνεται ότι οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα
Καλούμε τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια των δημοτικών αρχών, της πυροσβεστικής και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘