Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2018

Δήλωση Στράτου Ιωάννου στο PrevezaBest - Το Μουσείο Πόλης Πρέβεζας θα στεγαστεί στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα



To PrevezaBest επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ.Στράτο Ιωάννου και σε  ερώτηση  που του  θέσαμε για το εάν έχει αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό του σχετικά με τη στέγαση του Μουσείου Πόλης στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα,

δεδομένης της συζήτησης που γίνεται τελευταία για την εξεύρεση χώρου για το συγκεκριμένο μουσείο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας, μας ανέφερε ότι ανάμεσα στα προβλεπόμενα σχέδια για την αξιοποίηση του χώρου (μεταφορά διοικητικών υπηρεσιών για μηδενισμό  δαπάνης ενοικίων, δημιουργία χώρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρων πρασίνου, χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων) προβλέπεται η δημιουργία του Μουσείου Πόλης της Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα ο κος Ιωάννου δήλωσε: «Όντως τελευταία παρατηρείται μια ανησυχία σχετικά με την εύρεση χώρου για τη στέγαση Μουσείου Πόλης στην Πρέβεζα. Δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι το Μουσείο Πόλης θα στεγαστεί μέσα στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα και μάλιστα στο ίδιο κτίριο που ήταν η καθολική εκκλησία του Αγ. Ανδρέα. Είναι αδιαμφισβήτητα ο ιδανικότερος χώρος να στεγαστεί το Μουσείο. Η Πρέβεζα θα αποκτήσει μέσα στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, σε έναν δηλαδή ιστορικό χώρο,  ένα αξιόλογο Μουσείο, στο οποίο θα εκτίθενται εκθέματα από την Ιστορία και τη  Λαογραφία του τόπου μας. Η δημιουργία ενός Μουσείου Πόλης, στο συγκεκριμένο χώρο, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη της Πρέβεζας και θα  αποτελεί, μαζί με το σημαντικό Αρχαιολογικό μας Μουσείο έναν ακόμα πόλο έλξης για την περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου