Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2019

Ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια ελευθερίας της Πρέβεζας


Τους πεσόντες της μάχης της Νικόπολης η οποία αποτέλεσε προάγγελο της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας τον Οκτώβριο του 1912, τίμησαν σήμερα οι φορείς της πόλης στο Μνημείο που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Νικόπολη.

Την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης.


Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο βουλευτής Πρέβεζας (και εκπρόσωπος της κυβέρνησης) Στέργιος Γιαννάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα Γεώργιος Νόβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Πρωτογενούς Τομέας του Δήμου Κέρκυρας Χρυσούλα Τόμπρου- Γκίνη (ως εκπρόσωπος του Δικτύου Πάφου), ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ιωάννης Γιώτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πρέβεζας Παναγιώτης Κιούλιας,ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Κωνσταντίνος Τσούτσης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πρέβεζα" Κώστας Λογοθέτης. 




Το παρών έδωσαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Δαρδαμάνης, Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Ακρίβης, της Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές και Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Αθηνά Κωνσταντάκη και Λεωνίδας Αργυρός. 

Οι εκδηλώσεις για την 107η Επέτειο από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας, ξεκίνησαν χθες με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη η οποία φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης. Η έκθεση έχει ως τίτλο "Τεχνογραφίες.


Η Πρέβεζα του Πολιτισμού" και σύμφωνα με το δημιουργό επιχειρεί να αναδείξει το πλούσιο πολιτιστικό προφίλ της πόλης και του Δήμου μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 ετών μέσα από τα πορτραίτα μερικών εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στην πόλη και το Δήμο μας.Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου και φορέων από την ευρύτερη περιοχή, ενώ η λιτή περιελάμβανε και μουσική παρουσία από Πρεβεζάνους καλλιτέχνες.Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Οκτωβρίου.

Όσο για τις εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης συνεχίζονται σήμερα με ομιλίες και προβολή του ντοκιμαντέρ "Μνήμες Χαράς" στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας στις 19.15 .

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου