Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2019

Αντιπολεμική –αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία στη θεοφάνειο με πρωτοβουλία της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» και της «Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας»



Δελτίο τύπου  

    
Αντιπολεμική –αντιιμπεριαλιστική  διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή  18/10 μπροστά  στη θεοφάνειο στη κεντρική αγορά με πρωτοβουλία της δημοτικής  κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» και της «Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας»

Μοιράστηκαν ανακοινώσεις στη κεντρική αγορά  ενώ μέλος της «Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων» στην ομιλία του τόνισε:

«Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία στη χώρα μας να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη Συρία, να φύγουν όλες οι μεγάλες καπιταλιστικές-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όλοι οι εισβολείς από τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσουν οι λαοί της πολύπαθης Συρίας αλλά και συνολικά να διαφεντέψουν το μέλλον τους. Καμμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία και μάλιστα με την ψευδή ονομασία... «Πηγή Ειρήνης»! Ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης της Τουρκίας δεν είναι βεβαίως ούτε η ειρήνη, ούτε η επιστροφή των προσφύγων, αλλά το σάρωμα των Κούρδων και η καταστροφή των δημοκρατικών δομών που έχουν δημιουργήσει.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, στην οποία άναψε το πράσινο φως η διοίκηση Τραμπ στις ΗΠΑ και παρακολουθούν το καταστροφικό της έργο όλες οι ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, προχωρώντας σε συστάσεις όπως της Ρωσίας που μπαίνει πιο χοντρά στο «παιχνίδι» μετά τον συμβιβασμό  της κουρδικής ηγεσίας με τον Άσαντ  ή   τα κροκοδείλεια δάκρυα της Ε.Ε που έχει τα χέρια της βαμμένα με το αίμα των λαών της περιοχής

Οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών, ακόμα και τα σύνορα ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται συχνά. Ακόμα και η καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας» ξεχάστηκε... Δυστυχώς, είναι η σειρά των Κούρδων να το νιώσουν τραγικά στο πετσί τους για μια ακόμα φορά.

Ας το έχουν υπόψη αυτό οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, όταν το ελληνικό κεφάλαιο και οι ελληνικές κυβερνήσεις ζητούν  «γη και ύδωρ» για να το δώσουν στις ΗΠΑ ή στην ΕΕ, για να προχωρήσει ο κερδοσκοπικός τους συνεταιρισμός.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί όμως έχουν τους δικούς τους αγώνες και τη δική τους αλληλεγγύη για την ειρήνη, την ελευθερία, το κτύπημα της εκμετάλλευσης και τη διεθνιστική συνεργασία.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ .Αγώνας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία , και στα σχέδια κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου