Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές και χιόνια


Ο χειμώνας επιστρέφει από αύριο, Τρίτη, καθώς αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, τα χιόνια αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια χώρα και από το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, παροδικά αυξημένες νεφώσεις, πρόσκαιρες βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία στη Μακεδονία θα ενταθούν και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και τη νύχτα πιθανώς και στα ημιορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου