Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τα επίκαιρα θέματα που έθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι απαντήσεις του Δήμαρχου


Εξαιρετικά επίκαιρα και ουσιώδη ερωτήματα - θέματα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο έπειτα από 2,5 χρόνια συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. 

Τα θέματα που τέθηκαν, υπό την μορφή ερωτήσεων προς τη δημοτική αρχή: 

Το κάστρο του Παντοκράτορα, 

το Μουσικό Σχολείο, 

το ζήτημα της παραμονής της λογιστικής στην Πρέβεζα, 

για την πορεία του βιολογικού καθαρισμού του Λούρου,
 
Ο Προμαχώνας στη Βρυσούλα, 

Για τα πάρκα, και τα πράσινα σημεία 

το μεγάλο διαδημοτικό έργο ύδρευσης της παράλιας ζώνης, ΕΔΩ

το κολυμβητήριο (χρηματοδότηση και στατική μελέτη)

για τη βράβευση του δημάρχου Πρέβεζας στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου για αιρετούς, ΕΔΩ

για το βιολογικό του Ζαλόγγου κ.α. 

Στα ερωτήματα αυτά, απαντήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος:

Για τη βράβευση του για την καινοτόμα ψηφιακή διαχείριση του κοιμητηρίου ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκανε λόγο για το ψηφιακό κομμάτι διαχείρισης του κοιμητηρίου το οποίο θα εφαρμοστεί και στο νέο κοιμητήριο. Όσον αφορά το άλλο θέμα περί καταγγελιών "μπουρμπουάρ" που έκανε λόγο ο κος Ροπόκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε πως αυτά θα πρέπει να καταγγελθούν στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου. 

Όσον αφορά το θέμα του Πρασίνου, γίνονται μεγάλες προσπάθειες, το προσωπικό του δήμου όμως δεν επαρκεί για να καλύψει όλο αυτόν τον όγκο του πρασίνου, ωστόσο γίνονται μεγάλες προσπάθειες. 

Για το κολυμβητήριο

Σύμφωνα με την ενημέρωση των μελετητών, η στατική μελέτη έχει ολοκληρωθεί. 

Για το διαδημοτικό έργο ύδρευσης, Η προγραμματική δεν είχε λάθη, είχε κάποιες παρατηρήσεις. Και φυσικά το έργο δεν χάνεται. Και φυσικά έχει σταλεί εκ νέου και αναμένουμε. Απο εκεί και πέρα, μην μηδενίζουμε, δημοπρατούμε έργα και συνεχίζουμε να δημοπρατούμε . Δημοπρατήσαμε την ανάπλαση της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα, δημοπρατήσαμε το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, δημοπρατήσαμε το πράσινο σημείο μέσω του ΦΟΣΔΑ, στα σχολεία έχουμε εξαντλήσει όλα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. 

Για τον Προμαχώνα και το Κάστρο του Παντοκράτορα

Ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τειχών, τη στατικότητα κτλ, πρώτα γίνεται προσέγγιση της αρχαιολογίας και έπειτα ότι μας υποδεικνύει να κάνουμε, μπορούμε με συνέργεια και με την Περιφέρεια να γίνει. Για το κάστρο του Παντοκράτορα περιμένουμε τη χρηματοδότηση την οποία δεν έχουμε, ωστόσο ως δήμος θα κάνουμε κάποιες εργασίες προκειμένου να μην συνεχιστεί ακόμη περισσότερο η διάβρωση. Είμαστε σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία και ότι μας υποδείξουν θα το κάνουμε. 

Για την πορεία του Βιολογικού καθαρισμού, ήδη η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο στο να παραδώσει..ολοκληρώνεται η παράδοση, έχουμε την εργολαβία με το υπόλοιπο τμήμα του Λούρου και την επέκταση του Θεσπρωτικού, παρ'όλα αυτά όμως ο βιολογικός λειτουργεί και ελέγχεται και μέσω της ΔΕΥΑΠ ελέγχουμε τη λειτουργία του βιολογικού. 

Για τη λογιστική

Η θέση μας είναι γνωστή. Συνάντηση δεν έχει στο Υπουργείο, ωστόσο όπως ενημερώθηκα από τον Βουλευτή, κο Γιαννάκη, για φέτος δεν υπάρχει ζήτημα μετακίνησης του τμήματος στα Γιάννενα. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου