Με συνοπτικές διαδικασίες οι γιαννιώτες έφτιαξαν τον φάκελο, διεκδίκησαν ενωμένοι και κέρδισαν την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco.
To ίδιο και με τον αυτοκινητόδρομο, φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, Ιωάννινα Κακαβιά προυπολογισμού 310 εκατ. ευρώ.
Τώρα επιδιώκουν και την περιοχή του κάστρου τους να την εντάξουν στην Unesco η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς (Που δείχνει ότι εκτός από την Λευκάδα και το κάστρο της Αγίας Μαύρας και στα Γιάννενα βρίσκονται μετά από συστηματική διεκδίκηση και αγώνα κονδύλια για κάστρα καθώς με προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου το έργο της ανάδειξης των Οθωμανικών Λουτρών στο Κάστρο των Ιωαννίνων και είναι σε εξαιρετική κατάσταση σε σύγκριση με τον νομό Πρέβεζας που έχει αρκετά μισογκρεμισμένα κάστρα.
Η διατήρηση των κάστρων και της πολιτιστικής κληρονομίας γενικά είναι σεβασμός προς τους προγόνους μας που μας τα κληρονόμησαν, προς τους απογόνους μας που θα τους τα παραδώσουμε και φυσικά αυτοσεβασμός.
Βέβαια τα παραμελημένα κάστρα δεν προέκυψαν σήμερα.
Αναμφισβήτητα, προέρχονται και από τις αστοχίες, παραλείψεις και αδράνεια των αρμοδίων παραγόντων του παρελθόντος, γυρνώντας πολλά χρόνια πίσω, όπου αντί να διεκδικούν κονδύλια και να συντάσσουν μελέτες πέταγαν χαρταετό, μετακυλίοντας το πρόβλημα στις επόμενες γενιές.
Ή αλλιώς αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα.
Τέλος, όπως είναι ήδη γνωστό το 2026 και μετά την ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης, θα υποβληθεί ο φάκελος για την υποψηφιότητα της Αρχαίας Νικόπολης προκειμένου να ενταχθεί στoν κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου