Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κλαίνε και οδύρονται κατόπιν εορτής - για ακόμη μία φορά μετά το 2013 πιάστηκαν στον ύπνο !



"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" αναφέρει ο ποιητής και απ' ότι φάνηκε οι διοικούντες της πόλης, οι οποίοι τώρα "διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους", για δεύτερη φορά όσον αφορά το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας, δυστυχώς για τους ίδιους πιαστήκανε στον ύπνο ! 

Η αρχή είχε γίνει το 2013, μέσω πολιτικού παρασκηνίου, που η έδρα του τότε ΤΕΙ την είχε πάρει η Ηγουμενίτσα. Για την εξέλιξη αυτή είχε κατηγορηθεί σφόδρα ο τότε κυβερνητικός βουλευτής, Δημήτριος Τσουμάνης !

Παραθέτουμε δημοσιεύματα μας της εποχής (2013)

Κλάματα κατόπιν εορτής ..

Αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο

Ετεροχρονισμένα κροκοδείλια δάκρυα για την έδρα του ΤΕΙ από το Δ.Σ.

Γ.Νίτσας «Το ΤΕΙ Λογιστικής θα χαθεί»

Στο σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, οι διοικούντες της πόλης, σε ρόλο παθητικού θεατή βλέποντας το ίδιο έργο σε επανάληψη !

Από τότε μέχρι και σήμερα εκ του αποτελέσματος το πάθημα δεν έγινε μάθημα με αποτέλεσμα να συμβαίνει αυτό που πάντοτε και όλα τα χρόνια φημολογούνταν στην τοπική κοινωνία, πως καθηγητές του τμήματος - εξαιρουμένων των Πρεβεζάνων καθηγητών - επιθυμούν τη μεταφορά της σχολής στα Γιάννενα ! 

Η αφορμή, το πάτημα, δόθηκε από την Κεραμέως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τους πρωτοετείς να φτάνουν τους 40 + 38 !

Και όπως πολύ σωστά σημειώνει ο καθηγητής Ευάγγελος Αυδίκος, "Η απόφαση του Τμήματος ήταν προκαθορισμένη. Η αιτιολόγηση της απόφασής τους μου θυμίζει το κλάμα της συμπαθούς πρωταγωνίστριας στις ταινίες του 1960, που επιζητούσε τη συμπάθεια των θεατών για το δράμα της. Δεν τους τιμά ως ανήκοντες πλέον στην ανώτατη εκπαίδευση. Όφειλαν να είναι σαφείς απέναντι στην τοπική κοινωνία, που τους αγκάλιασε. Ο πανεπιστημιακός είναι οπαδός της λογικής, εξηγεί τα επιχειρήματά του και αναλαμβάνει την ευθύνη της απόφασης. Δεν προσφεύγει σε συναισθηματισμούς. Δεν υπαινίσσεται ευθύνη άλλων. 

Δυστυχώς οι διδάσκοντες/ουσες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων", δείτε ΕΔΩ

Στην εξαετία που μεσολάβησε (2013-2019 επί Μπαίλη), από πλευράς τουλάχιστον του Δήμου σε διάφορα ζητήματα που απασχόλησαν τη σχολή της Πρέβεζας, το δημοτικό συμβούλιο αρκούνταν στο να εκδίδει τυπικά ψηφίσματα !

Δείτε σχετικά 

Στο κάλαθο των αχρήστων πάνε τα ψηφίσματα στα Υπουργεία - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΕΙ Ηπείρου

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Πρέβεζας

Ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας για το τμήμα του ΤΕΙ Λογιστικής και Χρημ/κής

Είχαν προηγηθεί βέβαια επί δημαρχίας Μπαίλη η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του τότε ΤΕΙ αλλά και σύσκεψη για την αναβάθμιση της σχολής, Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και του ΤΕΙ Ηπείρου , Σύσκεψη Φορέων με θέμα την αναβάθμιση του ΤΕΙ Πρέβεζας

Αξίζει να τονίσουμε πως στο μεσοδιάστημα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ο μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών της σχόλης !, όπως επίσης και η αγόρευση του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Ε.Τσακαλώτου σε Επίτιμο Διδάκτωρ του τμήματος και όπως είχαν υπογραμμίσει στην εκδήλωση οι καθηγητές, τέτοιες εκδηλώσεις συνεισφέρουν στο κύρος της σχολής !

Από εκεί και έπειτα, και κυρίως τη διετία 2019 -2021 υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων, όπως του Κοσμά Κορωναίου, της παράταξης "Στροφή στο Μέλλον" όπου πρόσφατα και πριν τις εξελίξεις είχε ζητήσει την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του τμήματος Λογ & Χρη/ης, ενώ παραδοσιακά η μοναδική παράταξη που δυναμικά έθετε το ζήτημα στο τραπέζι ήταν η Ανάπτυξη Τώρα και ο επικεφαλής της, Γιώργος Νίτσας.

Ακόμη πιο πρόσφατα, στις 13/9, στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" ο παρουσιαστής της εκπομπής, Χρήστος Ανεμοζάλης, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας στον καλεσμένο, Δήμαρχος Πρέβεζας:

Πρώτον: Το μέλλον της σχολής είναι δυσοίωνο και Δεύτερον: Να σιγουρέψουμε την παραμονή στην Πρέβεζα !

Ακούστε το ηχητικό από το 11:45- 14:00

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν στην Γενική Συνέλευση της σχολής περί στήριξης των πανεπιστημιακών σπουδών με διετή προγράμματα και λειτουργίας τμήματος στην Πρέβεζα Διοίκηση και Επιχειρήσεων, δεν είναι παρά να Χρυσώνουν το Χάπι, αφού στην πρώτη περίπτωση διετή προγράμματα δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και στην δεύτερη περίπτωση  το τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων που λειτουργούσε στην Ηγουμενίτσα έως το 2020 και καταργήθηκε ως μη ελκυστικό και επειδή δεν εντασσόταν στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων !

Προφανέστατα οι εξελίξεις αυτές, κατόπιν της Γ.Σ. της σχολής για μεταφορά της έδρας από την Πρέβεζα στα Γιάννενα έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, και μέχρι και αυτή την ώρα, οι δύο βουλευτές του Νομού σιωπούν "με εξαιρετικά εκκωφαντικό τρόπο" όπως επίσης και ο Δήμαρχος Πρέβεζας !

Εξαίρεση αποτελεί ο Αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου ο οποίος έκανε λόγο για αιτία πολέμου σε περίπτωση που φύγει η σχολή από την Πρέβεζα και μεταφερθεί στα Γιάννενα (λεονταρισμός ; Ίσως !)

Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου